PANASONIC FPE DEVİR SAYDIRMA

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
ARKADAŞLAR PANASONIC FPE İLE DEVİR KONTROLÜ VE DEVİR SAYDIRMA İŞLEMİ YAPMAK İSTİYORUZ.FAKAT SAYICI İNSİYATÖR NPN VE YÜKSEK FREKANSLI BİR SAYICI. ARADAKİ KATSAYIYI NASIL BULABİLİRİZ.AYNI ZAMANDA GELEN PALS SAYISINA GÖRE FPE DEN ÇIKIŞ KONTAĞI ALMAM LAZIM. YANİ MOTOR 500 D/DK DÖNÜYORSA PLC DE 50 m/dk görmemiz gerekiyor.şimdiden tşk
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

Anladığım kadarı devir sayısını bir sensörden alarak okuyorsunuz (encoder kullanılmamış)

Sensörün NPN olması sorun değil PLC girişlerinde bulunan COM ucuna +24V. uyguladığınızda plcniz NPN giriş tipine göre çalışacaktır.

Diyelim ki X0 dan devir sayısı bilgisi gelmeye başladı, yapmanız gereken X0 ın yükseleni ile bir data adresindeki değeri 1 er 1 er artırmak ve her 100ms de bir budeğeri başka bir data alanına transfer edip 10 ile çarpmaktır.Toplanda 1000 ms yani 1sn deki devir sayını bulabilirsin.

Bulduğun bu sonuçla da saat ve dakikada hesabını artık sen yapmalısın.
 
bizi yardımcı olduğunuz için çok tşk ederiz. bu konularda yardımcı olan insan sayısı çok az. çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,252
Kullanıcılar
450,076
Son üye
Trprime_16

Yeni konular

Geri
Üst