Otoparkın Tamamen LED Lambalara Dönüştürülmesi

merhaba arkadaşlar;
otoparkımızda bulunan 600 adet lambanın (t5) hepsini led lambalara dönüştürsek nasıl bir amortisman sağlarız? ben kabaca bir çalışma yaptım. led olunca lamba sayısını yarıya indirdim. t5 yerine 42 watlık floresan tipi lambaları uygun gördüm. yaptığım çalışmada amortisman bana 5 yıla yakın çıktı. şimdi arkadaşlar bu led lambalar ömür olarak ne kadar? driver ömürleri ne kadar? ledler yanmış olsa yada patlasa yenisi ile benim teknisyenim değiştirebilir mi?(tak çıkar mı yoksa lehimli mi) regülatör kullanmak zorunda mıyım? Bakım sözleşmesi yapılmalı mı yapılırsa yıllık tahmini ne kadardır? yoksa biraz daha ucuzlamasını ve gelişmesini mi beklemeliyim? ortalama aldığım fiyat 400 tl. özel taasarım floresan gibi olacak. arkadaslar bana detayları paylasırsanız deneyimli, test etmiş arkadaslar varsa engin fikirlerine ihtiyacım var.
saygılar herkese

Meslektaşım yaptığım bir otopark var. iki katlı küçük bir otopark. Çok komik rakamlara led ile aydınlatmasını yaptım. Her led için ayrı ayrı sürücü kullanmak yerine bölüm bölüm ortak sürücü kullanmanı öneririm. Eğer gerçekten yapmayı düşünüyorsan sana yardımcı olabilirim. İstersen yapmış olduğum otoparka bi göz atabilirsin belki fikir olur. şu an için bir yıldır çalışıyor sorunsuz olarak. Bana mail yolu ile ulaşabilirsin. [email protected] Artı otoparkın Bir aylık faturasını ek olarak gönderirsen sana ortalama amortisman süresini söylerim. Öyle abartılan gibi yüksek bi maliyet olmayacağı için amorti süreside tahmin ettiğinizden çok daha kısa.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
led floresanlar 220v ile çalışmaktadır... içindeki driveri kastettiyseniz o da uzun ömürlüdür.
 
zorlu center enerji tasarraufu yapmak için led tesisatı yapmıyor. zorlu grubu led aydınlatma işine girdi. eee, led aydınlatma işine giren bir firma neden başka firmanın ürününü kullansın ki? bu arada ankastreler de vestel marka. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst