Otomatik Jeneratör Çalıştırma hk?

TaNKaDO

Üye
Katılım
25 Ara 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
220 kva lık bir jeneratörüm var. ben bu jeneratörü elektrik gittiğinde otomatik olarak devreye sokmak istiyorum. elektrik gittikten 3 dk sonra devreye girecek ve elektrik geldikten 3 dk sonra elektriği kesecek.. bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum... :confused:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
krdş zaten piyasada bu tip cihzlar var googleden bulabilisin
 
bu tip cihazları google dan bulup hazır almak problem değil türkiye de ama ben şu an libyadayım ve bu işi kendim yapmam gerekiyor onun için hazır alamıyorum...

kimsenin bu konuda bi fikri yok mu??? :((
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu konu daha önce işlendı formda ara transefer panosu
 
220 kva lık bir jeneratörüm var. ben bu jeneratörü elektrik gittiğinde otomatik olarak devreye sokmak istiyorum. elektrik gittikten 3 dk sonra devreye girecek ve elektrik geldikten 3 dk sonra elektriği kesecek.. bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum... :confused:

istediklerini yapabılmen ıcın ılk once elektrik gidip geldigi zaman sebekenden sistemini ayırabilecegin bir salterin olmalı ( !! jeneratorun calısırken elektrık gelebılr :D) bu varsa size harici bir guc kaynagı ıle (zaman ve kumanda rolenı besleyecek) kumanda devresi yapmak kalıyor. soyle sebekenden alacagın bı kontakla zaman rolenle ılıskılenırıp jeneratorun sebekeye gore calıstırıp kapatacaksın
 
şebekeye bir adet faz koruma rolesi koyarsın fazlardan biride gitse Şebeke kontaktörü devre dışı kalır bu kontaktörün üzerinden jeneratörü zaman rolesi yardımıyla jeneratörün kontaktörünü çektirebilirsin enerji gelince faz koruma devreye girer jeneratör devre dışı kalır zaman rolesi vasıtasıyla jeneratör devredışı kalır
 
jeneratörde 24 volt var sistemi 24 kurun bence ..

yanlız bir kaç eksik var 45tane zaman rölesi eksik bunlar marş zamanını ayarlayacak röle yağdan arıza görme süresini ayarlayacak röle 1. marşatan sonra almazsa 2. marşı bastıracak röle gibi dhl ye versinler türkiyede 100 dolar bişi bence en makulu
 
tankado ardaşım servetd arkadasın söyledikleri doğru. jeneratör e standart olarak takılan müşirler vardır bu müşirler jeneratörün düzgün bir şekilde çalışması için gereken koşulları kontrol eder örneğin yağ basınç müşiri. Eğer dizel motor içinde bulunan parçalar yeterli olarak yağlanmazsa dizel motor bozulur. Bunun için piyasada birçok otomatik kumanda cihazı bulunmaktadır. Datakom diye bir firma var gayette güzel cihazları bulunmakta.

DATAKOM ELECTRONIC ENGINEERING LTD.
 
aradaşım hiç uğraşma röleler le derim ilk önce tranfer sistemini yapptır ve datakom un dkg 205 veya 507-509 serilernden herhangibirini jeneratörünün kontrol panasuna bağlantlarını tamamla istediğin zamanı sen bile ayarlayabilrisin en basit yöntemi.
hem şebekeni kontrol eder hemde dizel motoru kontrol eder kullanımıda çok basit ayrıca hem gps ağı hem telekom veya RS232 yazılımı ile uzaktan izleme bile yapabilirsin.
iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,350
Mesajlar
916,922
Kullanıcılar
450,204
Son üye
Arif1221

Yeni konular

Geri
Üst