Otomasyon Devre Çizimi(Yardım)

SuperFilm.

Üye
Katılım
8 Şub 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhaba
Lise 3'e gidiyorum ve Endüstriyel Bakım Onarım Bölümü'nde okuyorum neredeyse 1. dönem biticek ve biz halen verilen devreleri çizemiyoruz nedeni ise devamlı teorik olarak anlatılması ve verilen temrinlerde hiç bir şekilde şu malzeme şu nedenle konulmuş diye anlatılmıyor tek söyledikleri atıyorum M kontaktörün bobininden Yıldız Kontaktör bobinin çıkışına felan bağlıcaksınız diyorlar...
Bence böyle verdikleri bilgilerin bize hiç bir yararı olayacaktır kendimi geliştirmem için sizce herhangi bir konu hakkında 0 dan nasıl bir devre çizebilirim neylere çalışmam lazım nasıl bir mantıkla düşünmeyeliyim?
Önerilerinizi Bekliyorum...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Teorik bilgiyi kullanmanın akılcı yolu uygulama yapmaktır.Boş vakitlerinizde çevrenizdeki otomasyon firmalarıyla konuşursanız etkili olur.
 
Teorik eğitimi küçümsüyorsun gibi geldi.İnşaallah yanlış anlamışımdır.Benimle aynı işyerinde çalışan arkadaşlarımdan üstünlüğüm varsa teorik eğitimin faydasıdır.Eğer herhangi bir devreyi kağıt üzerinde çizebiliyorsan gerisi kolay.Tecrübe insana çok şey katar ama teori başkalarınınkini de öğrenmeni sağlar.21 yıl önce liseden mezun oldum.Hâlâ sürekli teorik problem çizdiren hocama dua ediyorum.Malzeme bilgisi sahada ve zamanla öğrenilir.
 
zaten okulların amacı da budur sana o yıldız üçgenin veya kumanda devresi çizmenin mantığını öğretmek.
 
Sanırım ben anlatamadım bize hocamız direk devreyı verıyor ve uygulatıyor mantıgını anlatmıyor benim öğrenmek istediğim herhangi bir konunun devresini kendim tasarlamak istiyorum.
 
arkadaşım bende lise 3 endüstriyel bakım onarım öğrencisiyim ama bizim hocalarımda senin dediğin gibi onların elinden gelen mantığı kavramamıza yardımcı olmak sende bu iş için bi yetenek warsa sen zaten yaptığın her işte bi yetenek kaparsın yani anlayacan herşey sende bitiyo
 
Sanırım ben anlatamadım bize hocamız direk devreyı verıyor ve uygulatıyor mantıgını anlatmıyor benim öğrenmek istediğim herhangi bir konunun devresini kendim tasarlamak istiyorum.
arkadasım sımdı sana tavsıyem mpeg ın sıtesınden yada bızım sıtemızde acılmıs konuları okuyarak bazı sorularına cevap bulursun.senın ıyı bır kumanda anlatan bır kıtaba ıhtıyacın var
ayrıca buradakı malzemelerın neye yaradıgını anlarsan ve yakınında bır kumanda ve otomasyon ısı yapan fırmaya derdını anlatır vede bos zamanlarında oraya devam edersen ıstedıklerın kesınlıkle olacaktır.
 
Bütün problem, maalesef eğitim sisteminin hala 87 yıldır, belli bir disipline sahip olmamasından kaynaklanıyor, bir elektronik ve haberleşme mühendisine düz lise çıkışlı olduğu için kontaktörlerdeki mühürleme olayını anlatamamıştım, başlaman gereken yer, neyi niçin yaptığımızın şuuruna varmak, neden-sonuç iliikisi. Mesala, bahsetmiş olduğun örnekte olduğu gibi, yıldız-üçgen yol verme, motorlara neden yol verilir ? Neden gerekli olmuş, bunun gibi soru ve sorunlara bulunan elektriki çözüm yöntemleri bu işin temellerini oluşturur. Kontrollü kumanda olmasa, motorlara nasıl hükmedilirdi. Her defasında motorun yanına gidip mekanik anahtarına müdahale ederek, çalıştırmak gerekirdi. Bu sorunun çözümü için elektro mekanik anahtar diyebileceğimiz, kontaktörler bulunmuş, bunun bobini istediğimiz uzaklıktan enerjilendirerek, motoru kontrol etmiş oluyoruz...Kısaca panik yapmana gerek yok, zamanla olaylar teorikten pratiğe dönüşür.
 
kumanda elemanlarının ne işe yaradıgını iyi kavra enerjiliyken veya enerji olmadan nasıl çalısırlar kumanda elemanlarını tanıyarak baslayabilirsin.gercekten ögrenmeyi istiyosan sitede kumanda örnekleri çok rahatlıkla yardım almadan ögrenebilirsin.
 
hoca tekniğini göstermiyorsa sen tekniğini ondan istiyeceksin
hocam ben bunun çalışma prensibini anlamadım bana bida anlatırmısınız de hiçbir hoca istekli öğrenciği boş çevirmez bende aynı bölümden mezun oldum bende kumanda bilgimi uygulama yaparak öğrendim ama sanal alemde EKTS diye kumanda similasyon programı var onu indir ve uygulamalarını ordan yap gerçekten faydasını göreceksin....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst