Oto Sanayide Uçak Montajı Yaptılar

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
vz9m6z.jpg

P39p15.jpg
1P546N.jpg
A2aEDv.jpg


Denizli'de kurulacak olan Özel Havacılık Meslek Lisesi için getirilen A-300 tipi kargo uçağının kokpit ve gövdesinin bir bölümünün parçaları oto sanayide birleştiriliyor. Uçağın kokpitini sokakta görenler ise önünde poz vererek hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Pamukkale İlçesi Irlıganlı Mahallesi'nde yapılacak olan Özel Havacılık Meslek Lisesi'nde öğrencilerin eğitimi için eski bir uçak konulması kararlaştırıldı. Bunun için ilk olarak İstanbul'da bulunan havacılık firmalarıyla görüşen okul yetkilileri, bütün uçak bulamayınca çözümü hurdaya ayrılan uçak parçalarını birleştirmekte buldu. İstanbul'da bir kargo şirketine ait hurda uçağın parçalarını satın alan okul yetkilileri, bunları birleştirmeleri için Denizli İkinci Sanayi Sitesi'ndeki ustalarla görüştü. İlk olarak, kokpiti ve gövdesinin bir bölümü yapılacak uçak için iskelet oluşturan oto sanayi esnafı, ardından parçaları birleştirmeye başladı. Uçağın burun ve kokpit bölümü birleştirildi, gövdesinin de bir kısmının birleştirileceği belirtildi.

GÖRENLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

İşyerinin önündeki sokakta bulunan uçağın kokpiti, sokaktan geçenleri de şaşırttı. Kokpitin önüne gelen vatandaşlar, cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaportacı, boyacı ve demirci gibi ustalardan oluşan bir ekip tarafından birleştirilen uçağın burun kısmı ve kokpiti tamamlandı. Gövde kısmının bir bölümünün de tamamlanmasının ardından uçak kanatsız ve kuyruksuz olarak okula gönderilecek.

Ustalardan Ramazan Güngör, uçağın okulda öğrencilerin eğitimi için birleştirildiğini belirterek, "8 ayrı parça halinde geldi. Biz de önce iskelet kısmını oluşturduktan sonra parçaları birleştiriyoruz. Yaklaşık 1 ay sonra bitirmeyi planlıyoruz. Uçağı sokakta görenler, hemen gelip bize soruyorlar. Fotoğrafını çekiyorlar" dedi.


Alıntıdır.Kaynak:
Oto Sanayide Uçak Montajı Yaptılar 34Volt Yurttan Haberleri
 
Lego birleştirmenin bi üst versiyonu. Ne yapalım gurur mu duyalım
 
Bir türk evladı olarak gurur duyalım.Çomak sokup laf söyleyenlere aldırmayalım çalışan demir ışıldar.
Bir işi bilen yapar , az bilen eleştirir , hiç bilmeyende çamur atarmış.
Yılmamak lazım.
 
Zamanında uçak yapıp satmışız şimdi bununla gurur mu duyalım, sene olmuş 2014. Adam 8 parça göndermiş onları birleştirmişiz.
 
zamanında böyle teşhır edılseydı türkiyede yapılan o zamanın uçakları şimdı çağ atlardı burda önemlı olan türk milletının kafasına sokmak soru işaretı yaratmak olaya bu yönden bakmak lazım arabayı yapıp benzıonını koymıyan millettık milletiz şimdı oyle bişey olsa değıl muhendısı teknisyenı 5 yaşindakı çocuk dahı arabanın marşina basıldığında çalışmazsa benzini veya mazotu yok der kaldıkı o zamanın cumhurbaşkanı bukadar yapmışsınız araştırın hatayı bulun demesı gerekırdı bıraz uzun bır kıyaslama örnek yazacağım universıtede çalışırken seramik fırınları dişardan ıtalyadan geliyor tonlarca para verıyorduk bir gun bölüm başkanına hocam ben bu firini yaparım dedım adam ilerıyı gören adamdı tamam dedı ne gerekıyorsa al kullan yap bende işe koyuldum karkasını yaptırdım dijital ölçme cihazlarını yaptım firini topladım azda değıl bir metre kupluk firin elektrık elektronik kısımlarını tamamen kendı elımle montaj yaptım sira geldı çalıştırmaya çalıştırdım sorun yok gıttım hocam fırın hazır adam çocuk gıbı heyecanla kalktı seramık atelyesıne geldık firini çalıştır dedı şartele bastım panoda bır patlama o an benım bıttığım andı:) adam hiç renk dahı vermeden ustam biyerınde bır hata olmuştur kapat şimdı git dınlen sakınleş ondan sonra arızayı halledersın başkan gittikten sonra barız sıradan bır hata aslında kapatıp açsaydım çalışacakmış:)kontaktorun kontak arasına bir vıda parçası olurmu oldu tamda başkan için ılk denememde oldu o firin emeklı oldum 10 yıldır öncesı bir 15 yıl var daha çalışıyor yüksek okulda oğrencıler deney yapıyorlar bırkaç sefer kanthal teller değiştı anlatmamdaki maksat önemlı olan yapıcı olmak o anda başkan sokup atın hurdalığa dıyebılırdı
 
Abilerim, Ustalarım tamam uçak eğitimi verilecek yeni pilot adayları yetiştirilecek, bunun için dış görünüş gerkmiyor ki varsın hurda otobüs kullanılsın. 1.-2. Dünya savaşında pilotları kanat ve kuyruk konmuş kasa veya sandıkla eğittiler, başarı desen evet, tamam teknoloji farkı var diyeceksiniz önemli olan kokpitteki göstergeler, düğmeler, çubuklar değil mi, yorgana göre ayağımızı uzatmamız gerekmiyor mu, uçağa benzemiyor diye öğrenciler o havaya ciddiyete girmez mi, başarılı olunmaz mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,678
Kullanıcılar
449,949
Son üye
mrterenky_

Yeni konular

Geri
Üst