Omron PLC

musak

Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar omron plc programı içinde kullanılan bazı terimlerle ılgılı bır kaç sorum olacakprogramın içinde bıt compere ya
pmak icin olacak her halde =300 komutu degerlerinin önünde & işateini vardı bunun plc içinde (&2) ne anlama geliyor ayrıca w ve A ve @ başlayan companenentlerin foksiyonları nelerdir ve nerelerde tercih ediliyor bilgisi olan arkadaş var ise yardıma ıhtiyacım var kolay gelsin
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
& işareti sayının decimal bir değer oldunu belirtmek için kullanılır. # işareti hex değer olduğunu belirtir.
 
W plc içindeki dahili rölelerdir(bitlerdir).kalıcı değillerdir. A plc içindeki özel hafıza bitleridir.
 
@ işareti bir komutun önüne konduğunda o komuta yükselen kenar özelliği kazandırır. eğer komut önüne % işareti konursa o komuta düşen kenar özelliği kazandırır.
@ işareti bir datanın(registırın) önüne konursa o datanın içindeki sayının gösterdiği datanın içindeki sayıyı işaret eder. örnek: D100 datası içinde &20 decimal değeri olsun. @D100 bize D20 datasındaki sayıyı işaret eder. D20 datasındada &75 olsun. @D100=&75 .
*****umarım yardımcı olabilmişimdir?. omron konusunda iyi sayılırım. sormak isteğin bir şey olursa yardımcı olurum. kolay gelsin. ;)
 
arkadaşlar merhaba omron plc için software yazılım programı arıyorum yardımcı olabilirmisiniz
 
ArkadaŞlar ben omron yazilimini pc İndİrmek İstİyorum bana yardimci olabİlİrsenİz sevİnİrİm
 
Merhabalar elimde bir adet omron CPM2A plc ve CPM1 ünitesi var,. PLC' yi programlamak için Syswin veya CX programmer'e ihtiyacım var, yukarıdaki linklere ulaşılamıyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
 
cx one yazılımı nı omron harici bir yerden temin edemezmiyim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst