Okullarda Tablet Bilgisayarlar İkinci Dönemde Gelecek

kalem tutmayı beceremeyen ilkokul öğrencilerine tablet bilgisayarmı komık bence liselere vermeleri lazım hem kullanımı bılıyoruz hemde defterleri elde tasımaktan kurtuluruz :))
 
konu hakkında 2. fiyasko. sakaryada çocuklar tablet bilgisayar sahibi olabilmek için sokak sokak dolaşıp para istemişler.
m.milliyet.com.tr
 
acaba autocad in tablet versiyonu varmı meslek liselerindekileri onu da yüklerler. okullarda bilgisayar yetmezliği sorunu yaşanmaz..
 
Bence tablet dagıtmı gereksiz bi durum coluk cocugun eline vercen tableti 2 gün sonra cortlucak devlete bosa masraf ama biz elektronikciler tarafından iyi bi durum sonucta tamirat ve yazılım desteginden iyipara kazanabilecegimize inanıyorum..
 
Son düzenleme:
bu uygulama çok gerçekçi görünmüyor, ilkokul çocukları tablet bilgisayarı nasıl muhafaza edecek. nasıl koruyacak.
 
Merhaba
Bir arkadaşımda gördüm tablet çok güzel birşey ama kullanım açısından tartışılır.Gelecek nesil eğitim çalışması düzenlendigi belli okullarda kurulacak olan akıllı tahta sistemiyle sanırım IR yardımıyla haberleştirme sağlanıcak. Tabletlerin çalışması için Akıllı tahtayla haberleştirme gercekleştirilecek normal bir öğrenci bende dahil yazdıgı yazıları tekrar etmezken eve geldiginde tabletten ders çalışma imkanı varmıdır?
Tabletlerin çalınması satılması vs.Göz önünde bulunduruluyormu acaba "annemiz bizi 1 ekmek almaya yollamazken " 1 Bin TL maliyetindeki cihazla okula göndericek sizce hangisi daha farklı?
Akıllı tahta kurulmasını istiyorum fakat tabletlere karşıyım.(İlköğretim göz önune alınarak),
Kolay gelsin
 
Arçelik,Vestel,Casper, exper, Aselsan, Netaş %86 yerli üretim tablet pc yapacaklarmış Dün gazetede okuduydum.
 
2005 yılından bugune 100 dolarlık bilgisayar üretsek de imkanı olmayan çocuklara dağıtsak diye uğraşan bu insanlar 2011 Mart ayı itibariyle 2 milyon bilgisayar dağıttı.Şimdi aklı olan ne tecrübe edinmişler demez mi.Nasıl bir tasarım yapmışlar, hangi işlemciyi seçmişler, neden kendi yazılımlarını üretmişler demez mi. "CPU: Marvell Armada 610 Application Processor with an Marvell Sheeva ARM CPU (800 MHz) Embedded controller for system monitoring, battery charging, and solar power input" (XO 1.75) Mesela sectikleri işlemciyi ben hiç duymamıştım.Neymiş bu demek gerekmez mi? Ama tabi 6 yılda anca 2 milyon bilgisayar dağıtabilmişler.Bilim adamı değil mi? bi haltı becerene kadar bir asır geçer.

children-laptop.png
 
Bildiğim kadarıyla başbakan yerli üretim destekliyecez dedi ve tablet te yerli olacak dedi ama durum şuan ne tabletler nerde üretiliyor? işletim sistemi ne ? Teknik servisi kim olacak? bi bilgisi olan var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst