Og kablo çekiminde minimum hava sıcaklığı ne kadar olmalıdır?

muhom515

Üye
Katılım
7 Kas 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar og kablo çekim işi var, ancak malum havalar soğuk. Bunun bir standartı var mıdır? Hangi değerinde altında çekimi sıkıntı yaratır ve ne gibi sıkıntılar yaratır? İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Soğuk hava çalışma şartlarını ağırlaştırır sadece. Kablo başlığı da yapılacaksa eğer kapalı (soğuk olmayan) ve temiz bir mekanda yapılmalı. Hem çalışan dikkatini işine verir hem de başlık temiz olur.
 
OG XLPE kabloların çekilmesi için en düşük hava sıcaklığı +5 derece olmalıdır.
Aksi halde kabloda çatlaklar olacağından dolayı ilerde işletme aşamasında kablo patlama ihtimali çok yüksektir. Oluşacak çatlakların gözle görünmesi mümkün değildir. Bizimde aynı sorun başımızda olduğundan HES KABLO'dan bilgi aldık onların söylediğide aynısı oldu ayrıca adamlar +5 derecenin altında döşeme yapılırsa garanti şartlarınında bozulacağını söylediler.
Ama illaki o kablonun çekilmesi gerekiyorsa kablo çekilmeden gece +20 derece sıcaklıktaki bir kapalı mekanda kablo bekletilmeli ertesi gün kablo çekilmelidir. Bu yöntem hasarı en aza indirecektir. Genelde yapılan uygulama da bu şekildedir.
 
Son düzenleme:
hattusa arkadaşımın verdiği bilgiler,işin en doğrusudur.Bekletildiği ortamda,asgari 24 saat
kalmış olmalıdır.
 
arkadaşım yine de mecburi değilse bir ay daha beklersen havalar da düzelir o zaman rahatlıkla yaparsın illede çekilecekse arkadaşların dediği gibi bir sıcaklıkta bekletirsin
ve sonra hattın diğer tüm işlerini bitirirsin ayrıca xlp kablolarının çekme işini öğlen zamanına getirirsen daha iyi olur çünkü en azından hava şartları o zaman daha iyi olur

ayrı bir dezavantajı ise valla ne diyeyim insan donuyor soğuktan eliniz demir direye bile yapışıyor
 
Bazen mecbur kalıyoruz. Hava soğuk da olsa kabloyu çekiyoruz. İşin teslim süresi oluyor. Resmi iş hava şartlarını dinlemiyor. (Resmi kurumların yıl sonu iş yaptırma telaşı başlar bazen nedense (!) )
Demek ki kablo da üşüyormuş. Ben üşüyenin sadece kendimizin olduğunu düşünürdüm hep. :)
(Sn. hattusa bilgilendirme için +pop)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,443
Mesajlar
917,664
Kullanıcılar
450,373
Son üye
kidorki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst