Odalardan birine elektrik gelmiyor

mcan160

Üye
Katılım
20 May 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
şofben kullanırken birden pat sesi geldi, elektrikler gitti. şofbenin bağlı olduğu şartel ya da dairenin şartelleri düşmemiş. dairenin ana şarteli düşmüştü. indim onu kaldırdım. eve elektrik geldi ancak banyodan alakasız bir odanın elektriği yok.

ve hani beyaz bir kapakla kapattığımız kabloların olduğu yüksekte bir yer var ya hani. buat kapağı. orada sanki duman çıkmış. sıkıntı çok mu büyük
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İsmini bilmediginiz sey sigorta kutusu. Elekrikci cagirin siz mudahale etmeyin. Elektrikci hem sigorta gutusunu onarmali hemde sohbeni kontrol etmeli. Tekrar boylebir olayla karsilasmamaniz icin.
 
buatın olduğu kısım tamir edildi tamirci çağırdık her şey normal gibiydi. ama üzerinden saat geçmeden başka yerde prize gece lambası taktık tekrar attı hem aşağıdan hem içeriden bu sefer. buatlarda sorun yok gibi ama elimde patladı resmen lamba.
 
Gece lambası arızalı olabilir, sigortaları tekrar açtıktan sonra tekrar denedinizmi aynı prizi ?
 
kardes sıkıntı büyük olabilir büyük ihtimal linyelerin yani kabloların bi kısmında kısadevreden dolayı yanma olmuş alakası yok dediğin oda aynı linyeden beslendiği için etkilenmiş o priz ise taktığın lambadan olabilir yada sigortalar daha önceki hasardan dolayı zarar görmüş yük kaldırmıyor olabilir kısacası buradan yazmakla olmaz evine ustalığı iyi bir elektrikçi götür işi çözsün anlattığın duruma göre evin çok yeni değil eski sistem elektrik tesisatıdır o yüzden iyi bir elektrikçi götür
 
Şofbenin elektriği priz linyesinin buatından alınmış galiba. Bir de siz şofbeni üçüncü kademede kullanıyorsanız uzun zaman içinde o buat içindeki ek yerini ve çevresini kavurmuştur, şimdi de o hasara bağlı kısa devreler oluşuyor demek ki. Şofben benim evimde de kirada olduğum için ve sigorta kutusu baya uzakta olduğu için buattan çalışıyor ama hiç üçüncü kademede çalıştırmıyoruz ve güneş enerji var zaten evde, onda su olmadığı zaman lazım oluyor.

Suyu çok açıp üçüncü kademede kullanmak yerine az açıp ikinciyle idare edin, bu havada gene ısıtmıyorsa şofben de iş görmüyodur.
 
bende şofben kullanıyorum banyonun yanındaki buat a bağladım yanık kokusu gibi birşeyler geliyordu ben şofben den şüphelendim baktım yok arızayı ararken banyo buatına gelen linyeyi sökeyim dedim çektim ama gelmiyor kablolar ısınmaktan birbirine yapışmış zorla çektim çıkarttım baktım ne göreyim akıllı elektrikçi 1.5 mm kablo kullamış dediştirdim 2.5 mm ile birde sigorta kususuna bir sigorta taktım şofbene 2.5 mm ayrı hat çektim aslında 4 mm çekecektim ama geçmedi borulardan .çok yerde ezilmiş borular ve şofbenin yanınada sigorta koydum atarsa o atsın diye bayadır kullanıyorum sorun yok
yakında doğalgaz a abone olacağım gerek kalmayacak ama yinede sağlam olsun
 
Ani su isiticilarindan kaynaklanan bir kac tane yangina sahit oldum. Ucuncu kademede 32 A akim cekiyorlar. Bu konutlar icin az buz bir deger degil. Heleki eski yapilarda eski tesisatlar ince kesit kablolar goz onunde bulundurdugunda hepsi birer patlamaya hazir bomba oluyorlar. Bence uretimi ve satisi yasaklanmali. Veya bir onlem alinmali. Elektrik tesisati iyi olsa dahi 1 2 3 kademe anahtari yaniyor icerisindeki kendi kablolari eriyor. Sahsen ben hicbiryere baglamama karari aldim.
 
2001 senesinde mersinde bir sitede audio tesisati cekiyoruz 10-12 kat bir binaydi.
yukardan baslayarak asagilara dogru iniyoruz.ogleden sonra saniyorum 5veya 6. kattayiz
2 kat yukardan bir kadin bagirmasi bir aglama sesi ses oyle bir yankilaniyorki apartmanda
2 kat yukari nasil ciktik bir anda anlamadim kadin banyoyaya girmis banyo yaparken banyo kapisi onundeki buattan sigortaya ordan
sohbene hat cekilmis orasi patalaya catlaya yaniyor siyah dumanlar cikiyor kadincagizda can havliyle insanlik hali banyodan cirilciplak kendini disari atiyor. kadin okadar korkmuski uzerinin acik oldugundan bile haberi yok. hemen bir havlu verdik.sigortalari indirip buattan orayi ayirdik. eski binalarda yapilan bu hatalar insanlarin canina resmen tehdittir. sohben hatlari faz notur toprak ayri olarak tamamen ayri cekilmeli en az fazi 4mm olmali.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,250
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst