notebook'umun optik sürücüsünü söküp hdd yuvası taktım pc kapanmıyor

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,971
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Değerli arkadaşlar,

Merhabalar. Geçen yıl bir ssd disk aldım. Notebookuma taktım bir güzel formatladım uzun süredir kullanıyorum. Geçenlerde bir teknoloji marketten dvdrom yuvasına takılan hdd yuvalarından aldım. Baktım çok bir özellik yok sata portunu hdd ye takılacak şekilde uzatılmış bir adaptor.

Neyse eve geldim güzelce monte ettim. Taktım güzel güzel çalıştı. İşim bitti bilgisayarı kapatayım dedim herşey kapanıyor ama son noktada klavyenin önündeki ışıklar sönmüyor ve pc fanı durmuyor.

İyice moralim bozuldu. Bu konuyla ilgili bir ayar yeri varmıdır ben aparatı söküyorum pc kapanıyor ne zaman adaptörü söküyorum o zaman pc kapanıyor.

Bu sata ayarlarından ahci / ide / raid ayarlarından olabilirmi biosa girdim ahci den ideye alayım dedim bios uyardı yeniden windows kurmanız gerekebilir diye.

Bilgisi olan arkadaşımız varsa yardımcı olursa sevinirim. Yoksa 50 tl boşa gidecek. Büyük ihtimal benim donanımla uyuşmuyor diye düşünüyorum. :( :(
 
HDD Cady 'nin bacaklarını kontrol edin.Bacaklarda eğilme büzülme var mı?Yada porta tam oturuyor mu Caddy'nin çıkışı?

Ayrıca bilgisayarınızın bios güncellemesini kontrol edin?
 
Hdd de aldigim aparatta yerine duzgun oturuyor.

Bios guncellemesini bende dusundum ama en son gunceldi diye hatirliyorum. Tarihine bakacagim.
 
Hard diskin caddy'e oturan kısmını kast etmiyorum.Caddy'nin bilgisayara girdiği arayüz bağlantısını kontrol ettiniz mi? Hem kutudan hemde anakart üzerindeki soket girişinden bir kontrol edin.
 
Tekrar bakayim. Ancak taktigim harddisk uzerindeki verilere erisiyorum. Disk okuma yazmada sorun yok. Oturmasa diske erisimde sorun olurdu diye dusunuyorum.
 
2 hdd mi kullaniyorsun ustam?
Isletim sistemi nedir? Windows 10 kullaniyorsaniz hizli kapati devre disj birakin. Bios guncelleyin ege duzelmezse muhtemel caddy arizali!!! Hdd yuvasinda ssd, dvd kisminda laptopun eski hdd var degil.mi?

Yabanci bir sitede su sekilde cozmusler. Bir dene istersen.
Harddisk kızağında sata girişinin yanında küçük bi jumper var (klip) onu sağa doğru çek tmmdr
 
Son düzenleme:
Sorun cozuldu. Ne kadar ugrastiydam kapanmama sorunu gideremedim. Aparati aldigim yere gittim rica ettim baska bir tanesi ile test ettim. Cihaz duzgun calisti. Meger benim aldigim urun sorunluymus.

Ilgilenen arkadaslara tesekkurler.
 
Geçmiş olsun :).
 
Sorun cozuldu. Ne kadar ugrastiydam kapanmama sorunu gideremedim. Aparati aldigim yere gittim rica ettim baska bir tanesi ile test ettim. Cihaz duzgun calisti. Meger benim aldigim urun sorunluymus.

Ilgilenen arkadaslara tesekkurler.
Caddy arızalymış demek ki...Geçmiş olsun.
 
Bir uyuşmazlık veya büyük bir sıkıntının olduğu aslında aşikardı, ama caddy' nin kalite kontroldan bu aksak şekliyle nasıl geçtiği de bence çok düşündürücü. 5 volt SB (Standby beslemesi) pc'nin işletim sistemi tam olarak kapansa da masaüstülerde çıkışı aktiftir, belki kapandıktan sonra da farketmişsinizdir bu durumunu. Ama usb'li çalışan mause ve klavyeye gelmesi ise normaldir bu durumda, ancak daha farklı dc. beslemeyle çalışan fanların da çalışıyor olması büyük bir aksaklıktı, bunun sebebi caddy'in beklenmeyen bir iç aksaklığıymış demek ki. Büyük geçmiş olsun. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst