Notebook Adaptörü kablo değişimi

NabuTr

Üye
Katılım
14 Şub 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba ustalarım bir konu hakkında fikrinizi isteyecektim elimde eski bilgisayarımın 65w Lenovo kare soket adaptörü mevcut yeni notebookum ise yine lenovonun bu sefer Type C soketi ile şarj oluyor ve tüm değerleri eski cihazımla aynı 65w. eskiyi değerlendirmek için 1 adet Type C tamir kablosu aldım ve adaptörü açtığımda sunla karşılaştım eski kablo klasik kırmızı siyah 2 telli iken yeni type c kablo da ayrıca 1 adette beyaz kablo var ve bunu montaj montaj yapmayıncada notebook sarj olmuyor.
Konu ile bilgisi olan varmıdır.
Adsız.png
 
günaydın güzel insan, adaptör kablo değişimi genelde en kolay olan iştir ama böyle renk olayı oldu mu çuvallarız. tip c dediğin kablonun ortası artı ve onu saran örgü bir katmanın da eksi olması lazım. resim çok kötü olduğu için ben tam görmüyorum. yine de hata yapmamak için adaptörün üzerini okumak lazım.
elinizde ölçü aleti var kabul ediyorum bu dediğimi doğrulamak için ayrıca rest etmenizi de tavsiye ederim. ben bazen çok çok çuvallıyacağım durumda. orjinal kabloyu keserin eki oraya yaparım.
 
olmaz o kablo işi öyle değil type-c farklı notebooku yakarsın kontrol devresi var karşılıklı iletişim ile şarj kaç volt vericeğini algılıyor 5v2A...20v 6,1A mesela.
 
Ustalarım çok teşekkür ederim anladığım kadarıylada kablodaki 3. beyaz uç data diye geçiyordu haberleşme bu telle oluyordur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst