Nerden başlamalıyım?

Katılım
3 Eki 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
28
Herkese selamlar Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinde okuyorum. Sorumsuzluğum yüzünden sınıfta kaldım o yüzden bu yıl oldukça fazla boş vaktim var bende bu boş vaktimi değerlendirmek istiyorum. İş ilanlarına baktığımda Plc yazılım vb. konularda bilgi istiyorlar plc şu an için ağır kalıyor gibi bu mesleği okuyan yada bu mesleği icra edenler ne tavsiye eder nerden başlayabilirim?
 
yabancı dil olabilir.
hangi alana gideceğini belirlemeden programlama dillerini kendine yük etme
 
Dersler konusunda zaten sıkıyorum ama boş zaman bol yazılım vb konularda?
plc öğrenmenin mantığı ile derslerin mantığı hemen hemen aynıdır aslında. hangi derslerden kaldın bilmiyorum; lojik programlama, mikroişlemciler derslerini gören birisi PLC öğrenmenin gayet basit olduğunu düşünür. ne kadar boş zamanın olursa olsun dersler dışına çıkmamaya çalışmanı öneririm.
 
Merhaba,sn Ahmet Şahin Şahintürk,siz mühendis olacaksınız,yani çok sıradan bir teknik personel olarak hiç farzetmeyin kendinizi.Hemen hemen tüm teknik dökümanlar da yabancı kaynaklıdır,İngilizce ağırlıklıdır,iyi bildiğiniz gibi.5 yıllık fakülte eğitimi kadar iyi derecede teknik ingilizce bilmek buna eşdeğer avantajdadır.Diğer alt kolları zamanınız olduğunda elbette telafi edersiniz,ama İngilizce genç yaşlarda daha iyi öğrenilir,tüm diğer dillerdeki lisan eğitimleri için de bu geçerlidir.

İngilizce'niz temelden oldukça da zayıfsa bu boş zamanlarınızda kendi kendinize (Ekstra kursa da gidin diyemiyorum,çünkü derslerle de bağınızı sağlam tutmalısınız bu arada,netten ücretli veya ücretsiz eğitim paketleri şeklinde bu olabilir) veya belirli zamanlarda buna tam ağırlık vermeniz çok daha iyidir,gelecekte iyi bir iş bulabilme avantajınız açısından.İyi derecede teknik İngilizce'niz bulunmuyorsa zaten mesleğinizle ilgili gerekli olan teknik araştırmaları da gereğince ve tam olarak yapamazsınız.Kendi kanaatimce İngilizce öğrenmeye ağırlık verebilmeniz tüm diğerlerinden çok daha önemlidir.Kolay gelsin.Başarılar dileğimle.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst