Neden eften püften konularda sorular soruluyor?

evet değerli ustalar maalesef şimdiki gençlik çok hazırcı armut piş ağzıma düş cinsinden hatta bazen utanmasalar şu çenemi kapatıp açında çiğneyeyim bari diyorlar ama yinede bir usta en büyük sınavlarından biride mesleğini birine öğretmesidir bilgi ve tecrübemizin yettiği kadar arkadaşlara yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum birkaç kişiye bile bir şeyler öğretebilirsek ne mutlu bize varsın hazırcılar hazıra konsun hazırcılık başlarına dank ettiği zaman görecekler ama o zaman iş işten geçmiş olacak ve yukarıda değerli ustaların yazdıklarına katılıyorum tabi
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bende dikkat ettiğim bir konuyu söyleyeyim henüz forumda yeniyim ama üyeler yardım isteyerek açtıkları konuda bile bilgileri yarım paylaşıyorlar sanki fikirleri çalınacakmış gibi ya da başkası o bilgileri öğrenecekmiş gibi
 
bende dikkat ettiğim bir konuyu söyleyeyim henüz forumda yeniyim ama üyeler yardım isteyerek açtıkları konuda bile bilgileri yarım paylaşıyorlar sanki fikirleri çalınacakmış gibi ya da başkası o bilgileri öğrenecekmiş gibi

Hiç kimse burada bilgisini kıskanmaz arkadaşım(en azından kendi adıma konuşuyorum).
Zaten eksik bilgi verse ne olacak ki ? Biz o arkadaşın sorduğu sorudan ne yapmaya çalıştığını zaten anlıyoruz, bunun genel kullanıcı kitlesinin bilmemesi başka bir muamma...

O arkadaşlar bildiklerini mezara götürsün. Biz onları, o hallerine rağmen olduğu gibi kabul ediyoruz ve onları değiştirmek gibi bir amacımız da yoktur.

İsteyen cevaplar, isteyen cevaplamaz. Foruma katıldığı günden itibaren bir tek ciddi konuya mesaj yazmamış arkadaşların bile tüm soruları yanıtlanacaktır.

Veren el alan elden üstündür.
 
Hep merak ettim bu forumda PLC programlayıcıları veya öğrenenmeye çalışan genç arkadaşlar neden basit konularla ilgili sorular soruyorlar ?

Yani demek istediğim Otomasyon işinde "dört başı mamur" bir pozisyondamıyız?

Yoksa tüm internet kullanıcıları fikirlerine "ticari meta" diye kabul edip ifşa etmiyor. Acaba bu noktada yaşanılan problemler de ticari meta özelliğine mi sahip oldu?
Enteresan!

Sanki sadece bir kaç arkadaş ölecekde(ben dahil) diğerleri dünyada kalacak hissine kapılıyorum.
Bilgi paylaştıkça azalmaz tabi sizin dününüz ile bugününüz aynı değilse !

Saygılar !

Edit: "Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir"(Sokrates) sözünün mânasını kavrıyamadık mı yoksa?

Seagate açıkcası bu bilgi saklama olayına karşıyım. Ve bi insana yardım ederken ilerde ülkemizde teknoloji kıtlığı varken savaş meydanında aranan doktorlar gibi bilgili insan aranacağını biliyor ve bu yüzden ne kadar bilgili insan o kadar iyi mantığıyla az bi bilgim var onuda paylaşmaya çalışıyorum.

Ama adam 28 yaşında görünüyo profilinde bitirme ödevinden bahsediyo ve demiş ki; paralel porttan ledi nasıl yakarım. Bu adam 28 yaşındaysa ve bitirme ödevinden bahsediyosa üniversitededir iki kere iki dört.

Ya kardeşim zahmet olmazsa foruma yazdığın soruyu google a bi yaz. Zaten var orda cevabın. Ha ben de burda cevabı başka yerde olan soruları soruyorum. Çünkü burda işin mantığını bilen insanların tecrübeleri çok önemli.

Uzun lafın kısası bilgi cimriliğine de, araştırma özürlülüğüne de karşıyım.
Bu arada bi konu açmıştım bu konuyu okumadan önce. Tabiki google a yazıldığında 300-400 sayfalık açıklamalar bulunur. Ama temel bilgisi olan kişi eğer benim tahmin ettiğim gibiyse plc programlama, 15 dakikDa olayı kapar. O yüzden bi konu açtım desteklerinizi beklerim. Sabit olursa herkese faydalı olacağına inanıyorum.

İyi forumlar..
 
merhaba arkadaşlar bu konuda kendı adıma eksıklığımı yazayım:) bır konuda yardım ıstıyen arkadaşımıza kendı sevıyemızde bılgı sahıbı gıbı kabul ederek yazıyoruz örnek geçen bırıne yazdım zamanlama devresı yazılımla yapacakmış bende lojik olarak yapabılırsın bir 4060 ilave 4040 istedığın zaman dılımını bulursun dıye yazdım sonradan duşundum bu arkadaşim bızım sevıyemızde bılgıye sahıp olmıyabılır nıhayetındede oyle madalyonun ote yüzünden değerlendırırsek yardıma ıhtıyacı olan bunu değerlendırır çünkü temel bılgı bu şekılde olabılıyorsa yol gösteren kişiden daha açıklayıcı bilgi ister ihtıyacı olmıyana teferruatlı anlarmanın da mantıklı olmadığını duşunuyorum bir başka konu burada isim vermıyeyım regulelı adaptör yapmıiş çalıştıramamış ısrarla yardım istiyor özelden yazdı oğrencı kardeşimiz:) yaptığı devre uç beş parçadan oluşan devre hatalarını tek tek mutabık olarak çözdük en son yıne çalışmadı dedı trafonun çikiş voltajı bana 12 volt AC demıştı benı kandırmış trafosu 220/110 trafoymuş ölçuyormusun dedım evet dıyor:)avometresı yokmuş en sonunda yalanından dolayı gıt başkasından yardım al dedım siz olsanız ne yaparsınız böyle durumda bunu yazdım maalesef hiçbir ıhtıyacı olmıyan konu açtığı devreyle uzaktan yakından alakasız kişiler burada yazıyor arkasından onca kişi yardım etmek için seferber oluyor adam ortalardas yok :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,186
Kullanıcılar
450,062
Son üye
elektronikcibirisi

Yeni konular

Geri
Üst