ne yapmalıyım ??

Konu Saptı !
 
yerinde olsam ben astsubaylıgı tercih ederdim bu elektrik öyle bir şeyki ne kadar bilirsen bil bilmediklerin bildiklerinden daha cok oluyo

tabi kendi acımdan diyorum
 
TSK'da teknik astsubaylar kadar rahat rütbeliler yok.Tabi bu hava ve deniz kuvvetleriyse.

Teknik astsubay olmak için lise mezunu ve belirtilen yaşlarda olmanız yeterlidir. YGS ye girip barajı aşıp sizi mülakata davet ederler.
mülakatları geçmek çok zor 100 kişiden 10 kişi geçer mülakatları. Mülakatları kazanınca hangi kuvvetin mülakatına girdiyseniz orada 2 yıl astsubay myo okursunuz. mesela kara kuvvetlerinin mülakatına girdi iseniz balıkesir kara astsb myo da iki yıl eğitimin ardından teknik astsb olursunuz. şöyle bir konu var meslek lisesi mezunları eğer böyle okullara girerse kesin teknik astsb olurlar. lakin düz ve genel lise girerse piyade tank topçu olunur.

2 yıllık önlisans mezunuyum astsub olabilirmiyim dersenizde olabilirsiniz. bu sınavı askeriye yapıyor. sınavı kazandıktan sonra mülakatlara alınırsınız. geçerseniz 6 ay eğitim sonunda astsubay olarak mezun olursunuz. Bu tip astsubay olanlara genelde poşet astsubay denilir askeriyede :)

Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,355
Mesajlar
916,970
Kullanıcılar
450,215
Son üye
THORRR

Yeni konular

Geri
Üst