MP277 simens HMI yardım

olabilir, araştır istersen bi. Hiç başıma gelmediği için ne desem yalan :)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sabahtan beri siemens teknik servise ulaşmaya çalışıyorum.soru cok basit ama cevabını bulamadım.
 
hocam daha önce s7 300 kullandım ama bu ekranlardan kullanmadım.bilmediğim cok şey var.şimdi adamlar bize program bıraktı onu simatic manager ile açtım.açında plc ve hmi gözüküyor.hmı için bir sürü klasör var çince isimler yazdığı için anlamıyorum.bu şu demekmi bende hmı programıda mevcut ozaman.yani simatic manager de açıyor bunu.daha önce s7 1200 ve dokunmatik hmı kullanmıştım.onda tiva softan oluyordu herşey.budamı böyle?
Dostum sen simatic manager programını açtığında orada gördüğün HMI wincc flexible programından simatic managere integrate edilmiştir. Yani HMI ile plc arasındaki data alışverişini sağlamak için HMI programını simatic managere entegre etmek gerek. Senin simatic managerdeki gördüğün HMI programı bilgi amaçlıdır. HMI programının içeriğine tamamen ulaşabilmen için wincc flexible programı gerekli.
 
hocam son sorumu sorayım.şimdi orjinali cince bendeki hmi programının. ben açınca tüm isimler filan kare yada cubuk şeklinde çıkıyor.bunu yüklememde bir sakınca olurmu?

üstad şu programı buraya yuklesen sana yardım konusunda daha faydalı olcagımızı düşünüyorum. anlattıklarına karsılık evet onuda söyle yap deyip seni yanlış bir seye sürüklemek istemeyiz.
 
arkadaslar mp 277 ye sifre ile giremiyorum ne yapabilirim
 
hocam ekranın resmini çektim burdaki şifreleri öğrenebilirmiyim.kendim yeniden tanımlama yapabilirmiyim.sadece bu kısmımı yükleyebilirim yoksa tüm programı yenidnmi yüklemem gerekiyor.

bu ayarlar nasıl yapılıyor
hmisec.jpg
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/wincc-flexible-runtime-Şifrelerini-öğrenme.58782/#post-582441
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,852
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst