MP277 simens HMI yardım

fractal

Üye
Katılım
16 Mar 2007
Mesajlar
219
Puanları
1
Yaş
39
mp277 simens hmi nasıl neyle programlanır.özel bir kabloya ihtiyaç varmıdır?
içinden program çekilip değişiklik yapılabilirmi?

aslında yapmak istedğim şu.makine cinlilerden geldi.programı verdiler.hmı da bir değer var değiştiremiyoruz.o değeri değiştirmek istiyorum.
plc programını açarken dil sorunu verdi. programın global dosyasındaki language dosyasını silince programı açtım.sanırım içinde hmi programıda var.ben simetic manager ile açtım.
hmi için wincc gerekmiyormu.acil bu soruların yanıtlarını bulmam lazım..

teşekkürler.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
MP277, yani operatör panelin programını açman için Simatic WINCC flexible programına ihtiyacın var. Ancak değiştirmek istediğin değişken niçin değişmiyor onu sorgulamak lazım, operatör panelden değer aralığı kısıtlı, kullanıcı yetkisi yeterli değil, yada başka bir parametreden tetiklenen bir enable sınırlaması mı var, bilemiyorum. Yada plc'den mi değiştirmene izin vermiyor... Hepsi olabilir.
 
hocam sanırım kullanıcı sınırlaması var.programı upload etsem değiştirebilirmiyim.birde bu değiştirdiğim programı tekrer yüklesem sorun olurmu.gsd ye ihtiyacım varmı.
sanırım plc programının içinde hmi ile ilgili çok sayıda klasör ama çince yazılı cözemedim.tekrar yüklemelerde bu cince sorun yaratırmı?
ethernet yada usb kablo ile upload yapabilirmiyim?
 
Ethernet ile bağlanabilirsin,kontrol panel den vereceğin ip adresine erişebilirsin. ancak upload hiç denemedim.
Elimde plc programı var diyorsun, operatör panelin programı da var mı? Anlamadım orasını.
eğer varsa oradan kullanıcı sınırlamalarını değiştirebilirsin. Dil paketi çok problem olmasa gerek, çince dil paketi kurulabilir diye tahmin ediyorum.
GSD dosyalarını bulamayınca ne yapar bilemiyorm, daha önce hiç gsd dosyalarını silerek operatör panel yüklemesi yapmadım :)
 
hocam daha önce s7 300 kullandım ama bu ekranlardan kullanmadım.bilmediğim cok şey var.şimdi adamlar bize program bıraktı onu simatic manager ile açtım.açında plc ve hmi gözüküyor.hmı için bir sürü klasör var çince isimler yazdığı için anlamıyorum.bu şu demekmi bende hmı programıda mevcut ozaman.yani simatic manager de açıyor bunu.daha önce s7 1200 ve dokunmatik hmı kullanmıştım.onda tiva softan oluyordu herşey.budamı böyle?
 
Simatic'ten operatör panele ait bir sürü klasör var diyorsun, ne var bu klasörlerde? Normalde simatic 300 projesinin altında bir de wincc tarafından açılabilen bir uygulaması olur. Alt klasörleri simaticten görebilirsin ama asıl yapman gereken uygulamayı açman. Sağa tıklayıp öpen object demelisin.
 
hocam cok sağolasın.wincc indirdim o klasörün içinde hmi programıda varmış açtı.simatic açmıyordu open dediğimde hata veriyordu.zaten klasör isimleri çince olduğu için anlamıyordum neyin ne olduğunu.
şimdi sıra asıl noktaya geldi.değiştirmek istediğim değere bakıcam kullanıcı seviyesi varmı yokmu şifre varmı yokmu.

hocam son sorum şu.hmi dan user group securty seviyelerini buldum şifreleri nerde yazıyor biliyormusunuz.programı hiç değiştirmeden belki uygun kullanıcı girişi ile bu değeri değiştirmek mümkün olabilir.
 
hocam ekranın resmini çektim burdaki şifreleri öğrenebilirmiyim.kendim yeniden tanımlama yapabilirmiyim.sadece bu kısmımı yükleyebilirim yoksa tüm programı yenidnmi yüklemem gerekiyor.

bu ayarlar nasıl yapılıyor

hmisec.jpg
 
Şunları yapabilirsin;
1- Oradaki şifrelere dokunmayıp sadece ilgilendiğin parametrenin security kısmına girip herhangi kullanıcı seviyesi seçmeden yükleme yapabilirsin.
2- Oradaki şifreleri göremezsin, sadece burayı da yükleme yapamazsın. Download yaparken bir pencere açılır, orada şifreleri de yazayım mı diye sorar. Eğer yaz dersen bu listedeki güncellediğin herhangi bir şifreyi operatör panelde de değiştirmiş olursun. Bütün şifreleri yeniden yazmana gerek yok, sadece sana lazım olan kullanıcı düzeyinin şifresini değiştirmek yeterli olucaktır.

Bütün durumlar için söylüyorum, download yaptığında elindeki programı operatör panele yüklersin. İçeriğinde orjinalinden farklı birşey varsa değişir. Elindeki program operatör paneldekiyle aynıysa yükleme yapmanda sakınca yok.
 
hocam son sorumu sorayım.şimdi orjinali cince bendeki hmi programının. ben açınca tüm isimler filan kare yada cubuk şeklinde çıkıyor.bunu yüklememde bir sakınca olurmu?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst