Motor sökülmesi

stackbyte

Üye
Katılım
28 Eyl 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar iyi günler
Yanmış olan arızalı olan asenkron motorları sökülmesi işleminde yani bobinlerin çıkartılması işleminde hangi yöntemler kullanılır ?

Benim bildiğim keserek , yakarak yada kostik ile yapılır.
Peki arkadaşlar motor bobinlerine düşük gerilim verilerek verniğin yakılması diye bir yöntem var mıdır ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Amper yüksek olduktan sonra mümkün, Arşimed in dediği gibi bana sağlam bir destek noktası verin dünyayı bile yerinden oynatırım, uygun piston veya mil varsa rotoru sağlam tutturdun mu çekiç balyoz da iş görür.
 
herkes gibi maket bıçağı ile bobin teli demetini kessene niye atraksiyon arıyorsun? oyuklarda ki pres bantları da yakıcaksın? o sargıları tartmıcan mı?
 
Motorun boyutu belirtilmemiş sargı şemasına sahip veya değil ama acemilik çektiği belli.
 
bobinajcı dediğin motoru verirsin sar dedin mi sarar şema hikaye ...
 
Ya yorumları güldüm biraz bobinajcı değilim ben bilgim var motorda sarabiliyom sorun o değil okulda hocanın biri ile tartıştım o yüzden soruyom ben öyle bir yöntem var mıdır ? Onu merak ediyom bizim buralarda hiç görmedim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,821
Kullanıcılar
450,179
Son üye
mali.253

Yeni konular

Geri
Üst