Motor koruma hakkında..

ekotone

Üye
Katılım
23 Şub 2008
Mesajlar
48
Puanları
1
Arkadaşlar geçen tesadüfen binanın kazan dairesine indim.merkezi kazan sistemi var. Elektrik panolarına bakarken bide ne göreyim suyu basan motorlar direk sigorta ile çalışıyor.Herhangi bir koruma elemanı yok.Yani direk trifaze grup sigortaya bağlı.Şimdi bumotorlar için ne yapmam gerekir.Termik kontaktör vs... Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Siemens in ya da diğer markaların motor koruma şalterleri var , inceleyebilirsin.....
 
motor etıketıne gore termık salter almasın pekı bunları calıstırıken dırek sıgortayımı kaldırıyorlar bır acma kapama anahtarı veya start stop butonudamı yok
 
Soruyu soran arkadasim mesleginz elektrikcilik mi? Once bunu bilmemiz gerekir..neyse baktim simdi profilden.)) oyleymis..)
 
valla bır baska sorusunu gordum bınanın beslmee hattını cekmıs gelıba elektrıkcı
 
İlk olarak ilave edecegin kumanda elemanlari mevcut panoya sigacakmi onu belirle..pano boyutunu buyutmen gerekebilir..motor guclerine gore artik kac tane motor var ise 0-1 pako salter ile sigorta -kontaktor- termik kombinasyonu ile duzgun bir koruma duzenegi yapabilirsiniz..motorlarin cektigi akimi pensampermetre ile olcup kontaktor ve termik secimlerini bu akimlara gore belirleyebilirsnz.kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst