Modern yüksek gerilim hattı direkleri

nerdeymiş bu direk.ekrem haklı tel çekmek arızasına cıkmak için helikopter lazım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Farklı bir tasarım, tartışılabilir. Estetik önemli ama diğer fiziki, mekanik vs. dayanımlar da göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu görüntüler sanki uygulamada gibi gözüküyor. Hangi ülke burası veya başka ülkelerde daha farklı tasarımlar var mıdır.
 
Bu sadece tasarım aşamasında olan bir durum.Gerçek hayatta aktif hale geçeceğini sanmıyorum.Zira sizlerde bir çok olumsuz yönlerinden bahsetmişsiniz.

Konu içersinde ki kapsam dışı mesajlar tarafımca silinmiştir.

Başarılar...
 
güzel tasarım olmuş
 
güzel fantazi, ama bunun montajı nasıl yapılabilirki en fazla 2-3 parça şeklinde montajı yapılabilir görünüyor ayrıca Bakım onarımıda başka bir sorun gibi görünüyor ( tırmanma vs..) kaldıki tek parça gibi görünmesi estetikmiş gibi gösteriyor mevcut uygulamada olan direkleride tek parça gibi hayal edersek orasını burasını biraz kıvırırsak işte oldu aynısı ama sırf göze hoş gelecek diye yukarıda sayılan ve arkadaşların saydığı diğer sorunları meydana getirmenin ne anlamı olabilirki, sıra buna gelene kadar halledilmesi gereken bir çok iş var boş iş !!
 
direğe çıkmak içinde modern görünümlü bir merdiven tasarlasın yada nasıl uçulur onu bulmak lazım
 
Uygulandığı bir yer var mı?Estetik olarak güzel ama iletimde problemler yaratabilir mi?
 
Görünümü güzel ama görünümden ziyade kullanılabilirliği önemli, arkadaşların da dediği gibi tırmanak aparatı yok, dikileceği yere taşınması çok zor. bildiğiniz gibi yüksek gerilim civatalı pilon direkler dağların tepelerine dikilecekse malzemeleri katır vs ile taşınır ve oldukça zahmetlidir, bana uygulanamaz gibi geldi bu resimler :)
 
arkadaşlar herşey güzelde ben bir tedaş çalışanı olarak buna helikopterden başka çıkılacak bir yöntem göremiyorum..:)heralde onun içinde yeni bir yöntem geliştirirler..:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst