metalhalide ampül motor çalışırken sönüyor

fatihanar2

Üye
Katılım
1 Ara 2006
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
metalhalide ampül motor çalışırken sönüyor voltaj düşmesinden dolayı bunun için ne yapmam lazım 400watt
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
motoru ve lambayı besleyen panoya ince kesitli kablo döşenmiş olabilir.
ek yerlerinden birisinde gevşeklik olabilir( eğer öyle ise zamanla ek yeri çok ısınacak ve yanacaktır)
ama motorun ve lambanın çalıştığı yerin tesisatında sorun yoksa,dışarıdan kaynaklanan bir sorunsa elektrik şirketine bildirmeniz lazım.Bu arada tabii eğer talep gücünden fazla güç çekmiyorsanız.ya da voltaj regülatörü bağlamak ya da ups bağlamak olabilir.
 
Sn: m-usta-fa ' nın açıklamaları dikkate alınmaya değer, daha önceden bu tür sorunlarla sıklıkla karşılaştğım için bir kaç tavsiyede bulunmak istedim.

Öncelikle ;

1: Lambayı açmadan önce motoru çalıştırın, motor normal devrine ulaştığı zaman, lambayı açın ve o an ki durumu gözlemleyin, lamba yine sönecek mi ?

2 : Bilindiği gibi motorların ilk kalkınma akımları önem arzeder, sorunun motordan kaynaklandığından emin olmak için, volt metre yardımı ile motoru devreye almadan önceki Şebeke gerilimini ölçün, motoru devreye aldıktan sonra tekrar ölçün, ve aradaki farkın kıyasını yapın, kayda değer bir gerilim düşümü olacak mı ?

3 : Mevcut lambayı sağlamlığından emin olduğunuz başka bir lamba ile değiştirin sorun düzelmezse balast, ıgnıtor 'üde yenisi ile değiştirin.

4 : İletken kesitleri ve bağlantı noktalarının tekrardan gözden geçirmekte fayda var.

Bahsini ettiğiniz konu tamamen fiziksel müdahale gerektiren bir sorundur, o yüzden tespit ve gözlemlerinizi detaylara girerek yapmanızda fayda var.


Saygılarımla.
 
lamba motor çalışana kadar yanıyor motora start verince sönüyor belli bir müddet sonra tekrar yanıyor voltaj 215v
 
Fatih bey, bence sorun lambanizdan degil, motorunuzdan kaynaklaniyor...Buyuk ihtimalle motor beslemesi ile aydinlatma beslemesini ayni baraya baglamissinizdir...Normalde aydinlatma panolari ayri bir hattan beslenmelidir...Ayni panodan beslenmek zorundaysa da en azindan ayri bir bara eklenmelidir...Hele bir de motor direkt kalkinan bir motor ise bu tarz sorunlar yasanir...
Bir motor devresi ile aydinlatma devresini ayni baraya baglamayi, ev tesisatlarinda priz ile lambayi ayni sortiden beslemeye benzetirim...
Aydinlatma hattinizi ayirirsaniz sorun cozulecektir...Kolay gelsin
 
Sn. fatihanar2,
Motor gücü, kablo kesit ve mesafeleri, lamba motor tesisatı, kısaca işletme hakkında detaylı bilgi verirseniz çözüm üretebiliriz.
Lambanın (motor demerajından dolayı) gerilim düşümü sebebiyle söndüğü açık.
Ya motor kablo kesiti ince geliyor, ya motor gücü fazla, ya da şebeke gerilimi zaten düşük (215V değeri hangi andaki değer? Motor dururken mi? Motor kalkarken mi? Motor çalışırken mi? Trafonuz mu var? Tedaş AG hattından mı besleniyorsunuz? )
Bir bilgi: Metal halidenin özelliğinden dolayı da lambadaki civa tam soğumadan tekrar yanmıyor. Biraz zaman geçip de civa buharı soğuyup tekrar civa damlası halini alınca yanıyor.
 
burası bir benzinlik istasyonu motor lpg pompası motor 5.5kw tedaşın ag hattı 215v motor dururken
başka metalhalide lambalar var onlar sönmüyor
 
Fatih bey bende de ayni sorunlar cok oldu...Ayri bir linye cekme imkaniniz varsa, aydinlatma linyelerini ayirmak en uygun cozum...Motor direkt ucgen kalkinan bir motor mu?
 
metal halidenin besleme hattını değiştirme imkanınız varsa değiştirin veya ufak bi kombi regülatörü bağlayın 190 voltun altına düşerse lamba yanmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst