manyetik alan

Katılım
8 Şub 2008
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle bütün meslekdaşlarıma ve üstadlarıma selam olsun...
Benim merak ettiğim bir konu var sizlerinde görüşlerini almak istedim..
çalışma yapmakta oldugumuz firmada 2x1600KVA trafolar var..
bu trafoların bir üst katında çalışma büroları var.
büroda çalışan işletmenin kontrol mühendisi bürolarının trofalardan oluşan manyetik alandan etkilendiğini öne sürdü..hatta orda çalışanlardan birisinin bu yüzden cocugunun uzun bir süre olmadıgını söyledi.
bu yüzden manyetik alanı ölçebilecegimiz bir ölçü aleti var mı diye soracaktım size...
böyle bir ölçü aleti varsa markasını ve insan sağlığına zararları varsa manyetik alanın
açıklayabilirmisiniz..
şimdiden teşekkür ederim..
 
Böyle bir alet bulunmaktadır. Genelde deneysel amaçlı tercih edildiğini duymuştum ama sizin bahsettiğiniz durum için de kullanılabilir. Testone firmasından arkadaşlar yardımcı olacaklardır.


http://www.testone1.com/
 
pusula kullanabilirsiniz pusulanın algılayamadığı bi manyetik alanın insan sağlığına zarar vereceğini sanmam ama elektrik alana maruz kalan kişilerin kız cocuğu olma ihtimalinin yüksek olduğunu duymuştum ama elektrik alanı ölçmek daha zor
 
büroda çalışanlardan birisinin 3 sene cocugu olmamış.. bu yüzden manyetik alanın etkisini ölçmeye çalışıyorlar..
bu manyetik alanın insan saglıgına etkilediğini baz istasyonlarından hepimiz biliyoruz az cok..
trafonun manyetik alan limitleri hangi oranda olmalı ki insan saglıgına zararlı olmasın..
çıkıç noktamızın bu olması gerekiyor..
yorumlarınızı bekliyorumm...
 
Yahuu şu manyetik alan elektrik alan ve elektromanyetik dalga olaylarını birbirine karıştırma olayından vazgeçemedik önce onları bi araştırın isterseniz. elektrik alan etkileye bilir ama arada iletken bi yüzey varsa onu geçemez manyetik alanın etkiliceni sanmıyorum 50hz gibi düşük bi frekansda elektromanyetik dalganın etkisi ne olur onu hiç bilmiyorum
 
Artık bütün araçlar,cihazlar vs. EMS testinden geçiyor.Bu EMS testlerini de hazırlayan elektrik m,elektrik-elektronik veya elektronik mühendisleri.peki nedir EMS testi?
Bu test 2 kısımdan olusuyor.1.si : ürettiğimiz cihazın diğer cihazlar üstünde yarattıgı manyetik alana bakılıyor.
2.si ise diğer cihazların manyetik alanlarından bizim cihazımız etkileniyor mu diye bakılıyor.eger bu 2 testten gecerse CE markasını alıyor.Böylelikle yeni çıkan tüm otobüslerde cep telefonu artık kullanılabiliyor...
Gelelim cep telefonlarına eskiden gerçekten bir insan saglıgını bozan manyetik alan yayıyorlardı.fakat şimdi gsmler tribanda döndükleri için bu manyetik alanları cok az seviyeye indirmişlerdir.Ama yinede manyetik alan yok deil yani.Çok etkilenmesek bile telefonu kulagımızdan 1 cm uzak tutmak bu manyetik alandan neredeyse hiç etkilenmeyeceğimiz anlama geliyor.
 
Arkadaşlar öncelikli olarak benim bir sorunum var ve ben de bunu anlatabileceğim bir başlık arıyordum (buldum galiba) onu anlatayım! ben bir fabrikada kurulan otomasyon sisteminin PLC programını yaptım! Bu sistem değişik maddeleri tartıp mixer'e boşaltıyor! Tartım işlemini load cell'lerle yapıyorum ve PLC'nin analog girişinden tartım sinyalini alıyorum! Buraya kadar herşey düzgün çalışıyor ama mixer dediğimiz alet büyük bir makina ve çok büyük bir manyetik alan yayıyor. Bu manyetik etki load cell'ler üzerinde parazit bir gerilim oluşturuyor ve bu gerilim hiçbir işlem yapılmazken analog modülde bir değer okunmasına sebeb oluyor! Bunun manyetik alan olduğunu nerden anladım derseniz elektromanyetik bütün tedbirleri aldım. Load cell'leri ekranladım ve açık kalan her yeri toprakladım! Şimdi bu konu hakkında bilgi,tecrübe,yorum yani her türlü yardıma ihtiyacım var! Bu başlıkla ilgili olarak da böyle bir etki olması mümkün ama ne çeşit oldugu hakkında bişey söylemenin zor olduğunu düşünüyorum!!
 
alican_krc ' Alıntı:
Gelelim cep telefonlarına eskiden gerçekten bir insan saglıgını bozan manyetik alan yayıyorlardı.fakat şimdi gsmler tribanda döndükleri için bu manyetik alanları cok az seviyeye indirmişlerdir.Ama yinede manyetik alan yok deil yani.Çok etkilenmesek bile telefonu kulagımızdan 1 cm uzak tutmak bu manyetik alandan neredeyse hiç etkilenmeyeceğimiz anlama geliyor.

Manyetik alan oluşturan cep telefonu var mı? Bahsetmeye çalıştığın Mikrodalga olmasın... ya da şöyle sorayım: aradaki farkı biliyor musunuz?
 
Manyetik alan ölçümü için ince telden birkaçyüz spir sar ve ölçü aletine bağla. Frekans yada milivolt görüyorsan sıkıntı olur. tabana yada tavana netal bir levha çek olsun bitsin.

@tyildizak
Hocam doğadaki bütün dalga şekillerinin manyetik etkisi vardır. Su dalgasının bile. Hepsi ışıma sayılır. Bütün sistemler için manyetik akı ve oluşum değerleri ölçümlenmeye devam ediyor. Bu ölçümlemeler sayesinde birçok gelişme sağlanıyor. Misal tek atomdan oluşan işlemci.

@osmenim
Yükleme hücrelerinin tartımında manyetik olmayan tabakalar kullanmalısınız. Hücreler zaten alttan faraday kafesine girmiş olmalı. Aletin markası modeli ne?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,487
Mesajlar
917,986
Kullanıcılar
450,462
Son üye
Harbi49

Yeni konular

Geri
Üst