makina neden Run dan düşüyor ?

arıza devam etmeye başladı 4 günden sonra
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Daha önce de belirttiğim gibi, güç kaynakları bu soruna neden olabiliyor. Güç kaynağınızı değiştirin. Sağlam gözükebilir ancak siz gene de değiştirin.

Düzelince bana bir yemek ısmarsınız artık. Veya en azından bir rep verirsiniz :D
 
Stop a error ledi yanıptamı geçiyor?Eger öyle ise plc içine bu hata kodu kayıt ediliyordur.
Program içinde tarama zamanının geçikmesinden dolayı stop etmesini saglayacak bir yazılım olmasın.
Donamınsal hatadan ziyade programsal bir hataya benziyor.
Kolay gele.
 
Stop a error ledi yanıptamı geçiyor?Eger öyle ise plc içine bu hata kodu kayıt ediliyordur.
Program içinde tarama zamanının geçikmesinden dolayı stop etmesini saglayacak bir yazılım olmasın.
Donamınsal hatadan ziyade programsal bir hataya benziyor.
Kolay gele.

Uzun zaman sorunsuz çalışıp, kafasına göre durması bana yazılımsal olma ihtimali zayıfmış olduğu izlenimini uyandırdı.
 
makina üzerinde 2 adet 24vdc ve bir adet 12 vdc güç kaynağı var bunlardan 12v olanı ve 24v luğun birtanesini yenisi ve güçlüsü ile değiştik zaten birde diğerini değişelim bakalım ne olacak.banada yazılımsal gibi gelmiyor

makinanın stopuna bastıgında bir kısmı duruyor fakat acile bastıgında tüm çalışan birimleri durduruyor.run dan düştügünde hicbir iz bırakmıyo.düşüpte bidaha calısmasa kolay olacak ama yok abi tekrar çalıştır dediğimizde çalışıyo dalga geciyo bizle.

rep e ne gerek var demiröven hilton gibisin 5 yıldızlı :))
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Makinada veya Plc panosunda vibrasyon varmı? Daha önce I/O ları söküp temizledikten sonra uzunca bir süre çalışmıştı sanırım.Bağlantı ve soketleri birdaha kontrol etmende fayda olabilir.
 
makina run'dan düştüğünde operatör panelini resetlemeden alarm listesine baktınız mı.plc alarm verdiğinde panele bilgi göndermesi gerekir.Hatta istasyonda düşme olursa o istasyonun kodunu yazar.
I/Q modullerinin bus hattını kontrol etmenizde yarar görüyorum.konnektör,kablo bağlantılarını kontrol etmelisin.Tahminim vibrasyondan dolayı temassızlık var.
 
eğer elinde çalışan programın yedeği varsa bunu yeniden bi yüklemeyi dene..yıllarca sorunsuz çalışan bir makinada operatorun yapmış olduğu bir davranış yüzünden (aslında bu bir program açığı ) makinanın stopa geçtiğini gördüm.buradada böyle bişi olmuş olabilir..ve sorunun çözülüp çözülmeme durumuna göre donanımsal olarak kablolar bağlantılar vs vs hepsini elden geçir..yapacak başka bişi yok gibi görünüyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst