maaş sorusu

Bu ne ya türkiye de ne mühendislik ne de teknisyenlikte para varmış. Boşuna mı harcıyoz senelerimizi be. Bir telefoncu dükkanı açsa ya da internet kafe ayda en az iki milyar alır insan. Bu ne biçim iş ben bu ülkenin ..... ne deyim küfür etmek istemiyorum. :mad:
 
abicim bu ülkede mühendis olmak hiç bir işe yaramıyor. yani ben mühendisim ii para almam lazım diye bir düşünceye kesinlikle kapılmayalım. ben 3 yıllık elk-elkt mühendisiyim daha adam gibi para alamadım. cok ii derecede auto cad ve ingilizce biliyorum yinede aldığım para para değil. mühendisler bunlari yaşarken bence bir teknisyen için iyi para vermişler sana. tabiki maaş olayında tecrübe cok önemli ama ne kadar bilirseniz bilin abi kimse size hakkınızı vermez. 10 yıllık mühendisler tanıyorum yinede adam gibi para alan cok az. yani sonumuz ne olacak bilmiyorum ama hayırlısı


ayrıca arkadaşlar iş arıyorum varsa bildiğiniz yerler iletirseniz sevinirim.
3 yıllık tecrübem var
iyi derecede auto cad ve ingilizce biliyorum,
ve nasipse KTÜ de yüksek lisansa başlıyorum.
 
2005 elek.-elektrnik müh. mezunuyum ankarada bir proje firmasında çalışıyorum. 1500 maaş alıyorum. çalışma ortamı çok rahat ama tempo çok yoğun sürekli çalışıyorum ve yoruluyorum çok çeşitli elektrik projeleri çiziyorum. (hastane, konut, okul, ticaret merk, vs.)
 
Pekİ ArkadaŞlkar Patronlarimizdan Zam İsterken Nasil Bİr KonuŞma Yapmaliyiz Ne Dİyerek Zam Almaliyiz?
 
Arkadaşlar ulusal bir türk firmasında çalışıyorum.Yedi yıldır burada elektronik teknisyeni olarak görev yapmaktayım.Aldığım ücret net 1450 ytl.civarı.Fakat işimden ayrılmak istiyorum.Sizce ne yapmalıyım.
 
elektrik öğretmeniyim ama malum nedenlerden dolayı teknsyen olarak çalışıyorum işe başlayalı 1,5 ay oldu net ücret 1200 ytl...
 
yaptığın işi öğrenmemde bi sakınca yoksa sorabilirmiyim?Benim sektör inanılmaz stresli?Dolayısı ile bu maaşa bu stres çekilmez gibime geliyor....
 
Elektrik konusunda her şeyi bilmek imkansız, yinede kalifiye bir elemanın yetişmesi için 3 yıl gerekiyor. Tabi mesleki tecrube yılı arttıkça kıdemde artıyor ama piyasada en kıdemli tekniker veya teknisyenlere bakıyorsun aldığı maaşla anca geçiniyor birikim yapamıyor.

Sebep: Malesef elektirkçi arkadaşlarımızın piyasayı düşürmesi örneğin geçen sene bir dükkanın tadilatı için 350 Ytl teklif verdiğim bir yere başka bir elektrikçi 150 Ytl fiyat vermiş iş bana dönmeyince merak ettim soruşturdum işi başkası yapıyor. Korsan meslektaşım paranın yarısı olan 75 Ytl'yi almış malzemelerin listesini vermiş tadılat yapılacak dükkana uğramış orada bulunan 100 Mt 4x4 kabloyla boru anahtarını alıp kayıplara karışmış. İş yine bana döndü gel başla dedi ben fiyatı arttırdım 500 Ytl istedim yine bana vermedi bi başkasına vermiş işi ve iş bitinceye kadar başında beklemiş. İş verenin az para ile iş yaptırmak istemesi ve eline knipex pense izeltaş ustalık için yeterli sayılması piyasayı öldürüyor.

Çözüm: Birleşmek hele mühedisler için bu daha kolay ama işi asıl bozan onlar fiziksel yorgunlukları olmadığından olsa gerek taş attım kolummu yoruldu diyip piyasayı düşürüyorlar Ben en son çalıştığım iş yerinde yukarıda bahsedilen muhendis maaşlarını iki katını alıyordum. Emeğim kalitelidir kaliteyi ucuza satmam sloganı ile diğer meslekdaşlarımdan az çalışır onlardan fazla alırım. Ama yinede beni tatmin ettiği söylenemez.
 
Özür diliyorum ama 700 milyona çalışan mühendis arkadaşlar var siz teknisyen olarak 700 alıyorsanız ne yazıkki günümüz şartlarında çok iyi bir para alıyorsunuz demek zorunda kalıyoruz tekniker oalrak tanıdığım 400 milyona çalışan çok arkadaşım ikramiye falan filan da yok eğer biraz daha maaşınızı artıra bilirseniz daha iyi olur ama bence yine iyi bir para kazanıyorsunuz(2000 ytl kazananlarda var ama istisnalar kaide yi bozmaz) tabii ki saygılar
 
muhendıslık teknıkerlık teknısyenlık bunlar etıkettır ama guzel etıketlerdır
okuyanlar once okullarını bıtırsınler
tecrubesızler tecrube kazansınlar
ondan sonra kendınızı pazarlıyabılırsınız yoksa kımse kımseye gel sana 2000 ytl maas basla demez (dayınız yoksa tabı)
askerıyede rutbe iş sektorunde tecrube
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst