Müzikli Tesla Bobini

video deil devre lazım
 
video deil devre lazım
Devreyi kendiniz vermişsiniz, hala devre diyorsun ... nette bolca var, youtube ta nasıl yapılır tarzı var, metresi belli değil mi, emayeli zil teli kullanılabilir, araç indüksiyon bobini ile tv EHT trafosu ile de yapılabilir.

Benim verdiğim linkteki tesla coil videoda görünmeyen tavandaki floresanı yakıyordu (onu da çekseymişim zamanında keşke) slayer exciter'ı duymamıştım bildiğim olan ilk mesajımda da belirttiğim gibi müzikli olabilmesi için RF generatör kullanılıyor olduğunu biliyorum ve tabi bir kaç ekstra devre daha.

Aklımda kalan güzel videolardan birisi daha :)
Singing Tesla Coil at Duckon 2007 - YouTube

RF generatöre bence gerek yok, kapı zili mantığında 12v tetiklesek yeter yani bir transistör veya triak ile kontrol edilebilir.
 
Çok yüksek frekanslarda sağlıklı çalışırlar mı bilemiyorum ama transistör ve triyak da olabilir tabi.
 
zil teli benim işimi görücekmidir ?
 
Arkadaşlar konudan bi süre uzak kaldım kusra bakmayın. Tesla bobinini yaptım ama müziklisini yapamadım maalesef tesla bobinim 2kv yüksek gerilim trafosuyla besleniyor ve ilk mesajımda gösterdiğim şekilde yaptım spark garbın ve kondansatörün yerleri fark etmiyor.
yapacak arkadaşlara tavsiyem kondansatörü seçerken seramik seçin diğer tip denemelerimin hepsi patlatı sadece seramik dayandı.
müzik devresi içinde şöyle bir video buldum ama zamanım kısıtlı olduğu için yapamadım önümüzdeki günlerde yapmayı planlıyorum.
Midi Interrupter Kit (Mini Musical Tesla Coil #1)

 

Forum istatistikleri

Konular
128,355
Mesajlar
916,970
Kullanıcılar
450,215
Son üye
THORRR

Yeni konular

Geri
Üst