LS (LG) PLC HMI Simülasyon Yapılabilen Yazılımlar

besim

Üye
Katılım
27 Ağu 2006
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
42
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
evet doğru , ikisi haberleşiyormuş gibi. Yani elinizde hmı yok , plc de yok , siz ikisinede program yazdınız .sonra sırasıyla plc programının simulesini çalıştırıyorsunuz ,ardından hmı nın simulesini çalıştırıyorsunuz , ve birbirleriyle haberleşiyorlar.

Xp-builder (hmı) programından setting- simulation xg5000 (plc) seceneğini seçin.

softwarelerin yeni versiyonlarında bir takım sorunlar var , o yüzden önceki mesajımda verdiğim softwareleri indirin.Programlar sağlıklı çalışınca burdan bildiririm .

kolay gelsin
 
Xp-builder (hmı) programından setting- simulation xg5000 (plc) seceneğini seçin.
bu seçeneği bulamadım.daha detaylı anlatabilirmisiniz.ben plc programında basit bir mühürleme devresi yaptım ve kendi simulation da çalıştırdım.sonra panel de start ve stop butonu yaptım ve simulation u açtım butona basıyorum ama plc de hiç değişim olmadı.yardımcı olursanız sevinirim
 
Daha detaylı anlatmaya calısayım,

xp -builder programını calıştırdığınızda menu bardan common> project property settıng>xgt panel settıng i açın burdan, programı yazdığınız ekran modelini ve xg5000 (plc programı) de yazmış olduğunuz programda seçtiğiniz plc modelini listeden seçin , sadece belirli model plclerde (xgb-xgt-xgı vs) sımulator bolumundeki "xg5000 simulator" seceneği seçilebilir duruma gelir , secin. ok deyın kapatın. ayarlarımız bitti şimdi çalıştırmaya gecelim.

daha once xg5000 de yazmış olduğunuz plc programının sımulasyonunu çalıştırın , program sanal olarak sanki plc varmış gibi davranacak yükleme yapmanızı isteyecek yapın ardından plc yi run konumuna getirin.

şimdi xp-builder programındaki simulasyonu çalıştırın ikisi birbiriyle haberleşecektir.

Anlatım biraz karısık gelebilir ama işlemler çok basittir .

Başarılar
 
hayırlı aksamlar;
Evet arkadaslar böyle bisey mümkün ıkısı programda donanım varmıs gıbı davranıyor.Basit olarak muhurleme devresi yapıp calıstırdım.Bide LG panel ve plc programlarının dökümanları elinizde varmı ?
 
s.a

ben ls plc'nin xg5000 serisinde timer ve counter gibi seçenekleri bir türlü kullanamadım.bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst