Loadcell kalibrasyon problemi !!!

ferrell

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
136
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar elimizde 4 tane tank var. Bu tankların her birinin tartımı 4'er tane loadcell le yapılıyo. Loadcelllerin modeli Pulselectronic ST-3M ve unitronics marka plcnin loadcell modülüne bağlılar.
Bizim sorunumuz şu ; Tankların şuanda her biri boş. Ama -30kg , -57kg vs.. gibi değerler gösteriyo. Birde bu tankların üzerine ağırlık konulduğunda aşağı yukarı 3 kat daha az gösteriyo. 18 kglık bir tenekeyi 6 kg gösteriyolar. Sizce problem nedir ? yada bir kalibrasyon ayarı filan varmı ? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sn. ferrell dara, kalibrasyon, v.s. ayarlar PLC programı içinde mutlaka vardır. Sisteminiz tam bilinmemekle beraber. PLC nize bağlı operatör panel ekranında dara, kalibrasyon, ayarlar yada bunlara benzer yönlendirme mesajlar olması lazım.
 
Kardeş cihazın kitapçığında nasıl kalibrasyon yapıldığını anlatır ingilizce olarak. Cihazın kitapçığı yoksa firmadan iste. Kalibrasyonu da anlayıp uygulayabilmek teknik personel olarak senin görevin. Böyle bir kalibrasyon işi için firma çağırma bence kendin kurcala öğren çünkü herzaman ihtiyaç duyacaksın...

Sana bir link bu işine yaramassa firmanın türkiye temsilciliğini arayıp bilgi al..

http://www.pulselectronic.it/yuklen...ri/st_serisi_load_cell_yuk_hucresi_brosur.pdf
 
tavsiyeleriniz için teşekkürler. Sorunu hallettim. Ama şimdi kafama takılan başka bir konu var. Loadcellden aldığım değerler. hep oynuyo. Bunu nasıl sabit hale getirebilirm ?
 
Topraklama ve yerin titreşimi neden olur devamlı oynamaya
 
loadcellerin gövde topraklaması ve bağlantı yapılan yerdeki topraklama na bakmanı tavsiye ederim.
 
loadcellerin gövde topraklaması ve bağlantı yapılan yerdeki topraklama na bakmanı tavsiye ederim.
Aslında gövde topraklaması ve bağlantı yapılan yerdede topraklama nasıl gerekiyosa öyle yapılmış ve titreşimli bir ortamdada bulunmuyo bu loadceler. Birde başka bir yerde görmüştüm. Loadcellin sinyal uçlarına kondansatör bağlamışlardı. Sizce böyle bir çözüm olurmu ?
 
Loadcell sabit bir değer üretemez. Loadcell indikatörleri sürekli oynayan bu değerleri müthiş filitre kaabiliyetleri ile sabit hale getirir. Anladığım kadarı ile loadcell direkt plc'ye bağlı. Eğer plc'nin modülü loadcell için dizayn edilmiş, içersinde filitre algoritmaları bulunan bir modül değilse boşuna uğraşma, sürekli oynar.

Daha hassas ve hızlı bir tartım yapmak istiyorsan, Loadcell okuyup 0-10v veya 4-20 ma çıkış veren cihazlar var. Bunların filitre algoritmaları gelişmiştir. Çıkışından alacağın 0-10v vey 4-20 ma oynamaz. Baykonda bu cihazların göstergeli ve göstergesiz olanları var.

Tabii bunların yanısıra loadcell montajı ve monte edilen yer çok önemili. Ama anladığım kadarı ile daha bu aşamaya gelmenize epey yol var.
 
fultek sana katılıyorum, plc'lerin ağırlık kontrol modülleri var temiz sonuçlar alman için.. bu arada tank'ın yuvarlak mı bana 4 loadcell fazla gibi geldi biz tanklarda 3 adet kullanıyorum ağırlık daha homojen yayılıyor. kolay gelsin..
 
sen tankların terazisini gözden geçirerek kalibrasyonu yaptır üretime başladığın zaman taklarında sallanmalar oluyor bu oynamalar ondan kaynaklanıyor olabilir bendede oynamalara oluyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst