lcd sorunu

mate

Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
62
Puanları
1
2 satır 16 sutun bir lcd var elimde. Üstünde HY-1602F6 yazıyor. 16 pini var. netten baktım pinlerine. sonra lcd ye sadece bir iki harf yazan bir program yazdım. İsiste çalışıyor ama devrede çalışmıyor lcd de hiç birşey olmuyor sorun nerde olabilir????
 
bağlantıların doğru ise lcd de kontrast ayarı yapman gerekebilir. googlede 2x16 lcd dersen gelen resimlerdeki lcd ye bağlanan trimpotlu kısımı görürsün. o kısmıda kurarsan çalışabilir.
 
lcd nin bağlantıları doğru trimpotu koymak şartmı ???
birde normal arka ışık beslemesini yapıyorum ama o ışık ta yanmıyor?? Sorun ne olabilir????
 
ürünün resmini önden ve arkadan çekilmiş olarak koyarsanız hangi pinden volaj verip hangi pinden data uçlarını bağlayacaksınız söylenebilir. bu şekilde resim olmadan zor.

lcdye doğru bir şekilde voltaj verilmiş ve kontrast ayarı yapılmış olduktan sonra lcd hazırlık komutlarından sonra lcdde yazdırdığınız yazıları görebilmeniz lazım.

yazı görünmüyorsa ilk olarak voltaj verdikten sonra lcdnin arkasında bulunan chiplerin ısısını kontrol edin. ısınan bir chip varmı? elinizi yakacak kadar ısınan bir chip varsa geçmiş olsun lcd pert olmuş demektir.....
 
aynı üründen bende de var 1-14 arasını normal kullnınca bir sorun yok 15-16 numaralı uçlarını ben ne işe yaradığını bulamadım.bilen varsa yarımdı olursa sevinirim.satın alırken ışıklı ve ışıksız olmak üzere 2 farklı modelden söz etti satıcı o yüzden sendeki modelde ışık yanmıyor olabilir.
 
FACUNDO:16 pinlinin 14 ile arasindaki fark 15. ve 16. pinlerle arkadan ekran aydinlatilmasi icindir. MATE: lcd nin kontrast(yazinin ekrandaki bellirginligi) ayari yapman icin muhakkak trimpot kullanman gerekiyor. fakat programdaki komutlarin da sorun olmadigindan eminmisin eger burda sorun yoksa arkadasimizin bellitgi gibi pert olmus demektir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,368
Mesajlar
917,053
Kullanıcılar
450,241
Son üye
cenkasik

Yeni konular

Geri
Üst