Lcd ekran secİmİ

eypd

Üye
Katılım
7 Kas 2007
Mesajlar
168
Puanları
1
Yaş
51
19" kare veya 22" dikdörtgen ekran almayı düşünüyorum.sizce hangisini almalıyım?
Fiyat per formans olarak asus gözüme takılıyor. Ama ekran kalıtesi konusunda şüpheliyim . Hangi marka olmalı?
Ayrıca ekran kartı önerilerinizide bekliyorum.
(AUTOCAD VE ANİMASYON İÇİN)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Popularite 00 diiiiyeee kimse cevap vermedi heralde Gülümseme

son kararım 20 inç asus olaçak galiba.
Çözünürlüğü 1650*1080 ve sıfır piksel garantisi veriyor

herkekese iiyi günler

_________________________________________________

Düzenleme: BuRçin.

Arka arkaya mesaj atmak yerine son mesajınız üzerinde bulunan Düzenle tuşuna basarak ekleme yapınız.

 
ben düzenle tuşunu bulamadım tam olarak nerede
 
bn de 19´´ dikdörtgen (wide screen ) warr
 
:) Yorumlar için teşekkürler.
ekran ı samsung 19 inç kare ekranda karar kıldım.b modeli

ama ekran kartı 256 bitler çok pahalı(8800gt)

safir x1550 ve 8500gt ye iyi diyorlar
ama 128 bitmiş.
fiyatlarıda uygun.
 
Ben 22" Samsung 2232 BW kullanıyorum ve almışken bunu almanı tavsiye ederim.. arada muazzam bir fark var çünki.. renklerin canlılığına hayran kalacağını garanti ederim.. alacağın monitörün dijital çıkışlı olmasına dikkat et.. Analog olmasın.. Çünki yeni nesil ekran kartlarında dijital çıkış var ve kesinlikle hız ve keskinlik farkı kendini belli ediyor.

iyi bir ekran kartı düşünüyorsanda 256 bit'ten aşağısını kesinlikle düşünme, paran çoksa ve ne zaman istersem yenisini alırım diye düşünüyosan ayrı ama aksi durumda taksitle alma imkanın varsa taksitle al, 8800 gt alamıyorsanda 8600'e hiç girme.. Asus 7950 Gt al.. Bütün testlerde 8600'leri geride bırakıyor. Ben şahsen BFGTECH 7950 Gt Oc kullanıyorum.. 8600 ekran kartlı arkadaşlarımdan daha iyi performans alıyorum..

İyice fiyat araştırması yapmadanda hemen alayım deme.. Mart'ta yeni modeller çıkacak ve öteki kartların fiyatları düşecek. Dx 10 hayalleri kuruyorsanda şuan tam performans alan kimseye rastlamadım. Eğer pc'inde over clock yoksa ve belleğin 2 yada üstü değil ise Vista'nın yediği ramlerden geriye performans alma şansın kalmaz.. Umarım yazdıklarımın bir faydası olur.. Upgrade zamanı bütün kullanıcılar aşırı heycanlı ve aceleci olur acele edip yanlış kararlar verme.. ;)
 
??? ya negüzel karar vermiştim . gene 22" e çevirdin beni..(volkan34)
senin önerdiğin 7950 gt listelerde gözükmüyor özelliklerini bulamadım
22" çok büyük geliyor gözüme .. ???gene kararsız kaldım
ayrıca bilgisayarı komple sıfırdan toplatıcam.
konfigürasyon önerisi olanlar yardım ederse sevinirim :)
safir 1950gt 256bit (256mb) avivo ekrankartı 146 $ +kdv iyimi acaba
amma çok çeşitvar insanın kafası karışıyor.
 
:) almışken öylesini al bari.. bu işler böyle bende 22'' e gelene kadar 1,5 araştırma yaptım.. çok sabırsızdım ama beklediğime değdi açıkçası... Ekran kartında NVIDIA chipset almaya bak ve mainboard'unda NVIDIA chipset olmasına dikkat et.. yok illa ATI alıcam diyosan mainboard seçimindede ATI chipset kullanılmasına çok dikkat et... bişey yok olmaz molmaz derler ama inanma.. ellerindeki mainboard'u satmaya çalışırlar.. ne yazık ki bizdeki satış mantığı müşterinin faydalanması diil ceplerinin yalpalanmasıdır.. 7950 geçen senenin kartıydı ama ucuza bulursan ve xp kullanıyorsan diye önermiştim.. tabii ki bir 8800 gt ile boy ölçüşemez.. Crysis'i duymuşsundur ben o oyunu bu kartla çok rahat oynarıyorum..High'e yakın özelliklerle hemde ki 8800'sı olanda bile takılma yapıyor.. Diğer hiçbir oyunda ise sorun yaşamadım.. Fiyatı makul olsun ama performansta aliyim istiyorsan AMD'yi takip etmeni öneririm.. Belleğin 2 gb'den aşağı olmasın... Eğer birde böyle bir sistem toplıyacaksan KASA ile beraber gelen power supply sistem gereksinimini karşılamayacaktır.. Sana tavsiyem 450 - 500 watt üstü power supply alman.. Bu çok önemli.. Yeni nesil işlemciler mainboard ve ekran kartları deli gibi elektrik tüketiyor.. Bu yüzden SAKIN ama SAKIN Feel Hurricane marka kasa alma.. içinde ki p/s'in 550 watt olduğunu söylüyor ama verdiği gerçek değer o değil kesinlikle zaten malzemeside kalitesiz.. başka yardımım olabilceği birşey varsa sorabilirsin bilgim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım... biraz geç gördüm mesajını kusura bakma işlerden giremedim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst