Lazer cnc pcb kazıma

veli dayı

Üye
Katılım
4 Mar 2020
Mesajlar
214
Puanları
16
s.a arkadaşlar kendim elektronikciyim pcb kart basımı yapıyorum geçenlerde bir abimiz lazer pcb basan makine gösterdi çok ilgimi çekti acaba bu makineler nasıl kullanışlı mı ? hazır mı almalı yoksa ? kendimiz mi yapmalıyız kazıma ile lazer arasındaki fark nedir tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum....
 
lazeri bilmiyorum ama kazıma benim için daha mantıklı. hatta cnc makinesi le çok değişik şeyler üretebilirsin. lazerle sadece yazma yapabiliyorsun.
 
Eğer ucuz yollu lazerler bakıyorsan yol kalınlığı düşükse hiçbir işe yaramazlar ve ayrıca bakırı buharlaştıracak güce sahip değiller, yine bir boya ve kimyasal işlemi gerekiyor. Bakırı buharlaştıran ve hassas işlem yapabilen makineler çok pahalı ve sadece prototip pcb için kullanılıyorlar. Genelde videolarda etiket markalama için kullanılan cihazların altına boya sürülmüş pcb koyarak yapıyorlar. Hızlı ve hassas işlem yapıyor ve fiyatı hobiciler için oldukça yüksek ama diğerine nispeten baya düşük. Karar senin ama ben hem hobici olarak hem iş için gereken pcbleri çinde yaptırmanın çok daha ucuza mal olduğunu söyleyebilirim sana.
 
izlemeden sallama hem balırı kazıyan var hemde boyayı kazıyan var....
 
@veli dayı , lazer çok para ve kaliteli değilse elinde patlar, deriye tahtaya, telefon kılıfına yazı resim yazmaktan başka işe yaramaz sonra. cnc hem kazır hem deler hem de oyarak işler tahta- alüminyum- plexiglass. bak burada adam aldı derlin işliyor, prinç işliyor su altı lamba yapıyor. işlediği ahşabın sayısı yok.
 
aaah aaah @veli dayı lazerden anlamam diyorum, sen bana lazer gösteriyorsun. kalitesini hiç bilmiyorum. ama deri, ahşap, plastik telefon kabı üzerine çok güzel resim- yazı yazarsın. metale yazar mı bilmiyorum. kazıma işlemi yapar mı bilmiyorum. ama şirkete sor; gök yüzüne bile yazar kazır diyecekler. ama cnc öyle değil. kazır, deler, işler mekanik ucu var ben onu biliyorum gözümle gördüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst