Laptop Kısa Devre

Safak26

Üye
Katılım
22 Şub 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Merhaba Öncelikle,,

Laptopumun Şarj Aletinin Soket Kısmı Arzalanmıştı,Temassızlık Vardı.Bende Tamir Etmek İçin O kısmı Kestim Ve Sokete Lehimlenmiş Kablo Kısmına Ulaştım.Lehimden Kopartarak Kabloyu Biraz Kısaltıp Tekrar Lehimledim Şarj Aletinden 3 kablo geliyor.Heralde kabloları ters Yanlış Lehimledim heralde Kısa Devre (+) yeine (-) Oldu.Yeni şarj aleti aldım yine çalışmıyor.Laptopa Şimdi Voltaj gelmiyor.Şarj Olmuyor. Acaba problem nerede? Teşekkürler.
 
Cok fazla anlamıyorum ama bılgısayarın sarj entegresı işlem dısı kalmıs yada bızım degımımızle yanmıs bılgısayarı servıse gonder kardesım
 
aynı sorunu bende yaşadım öncelikle anakartın şarj soketinden geriye doğru bütün smd diyot ve dirençleri kontrol et. Birde bazı anakartlarda soketin artısında koruma smd sigorta olabilir. Ben elimdeki hasarlı anakartların üzerinden 10-15 smd değiştirerek halletmiştim. İnşallah sen benim kadar uğraşmazsın..
 
anakartı ölçütüğümde heryerde voltaj var ama açılmıor işte bi devre elemanı bozuk ama hangisi?
batarha azcık dolu iken laptop açılıyordu dienç ve entegreler bozuk olsa açılmaması gerekmez mi?
 
Son düzenleme:
hayır şarj kısmının bozuk olması laptopun çalışmasını etkilemez. EĞer yarı iletken kontrolü yapmayı bilmiyorsan ve malzeme donanımın yoksa direk anakart tamiri yapan bir firmaya gönder..
 
bendede aynı problem var asusa6m sarj soketı lehımlerken kısa devre yapmısım dugmeye bastıgımda acılmadı sarj soketının oldugu yerden yanık kokusu geldi bırdaha acılmadı elektronıkk bılgım var hangı elaman yanmıs olabilir acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,408
Mesajlar
917,373
Kullanıcılar
450,313
Son üye
dnihatt1

Yeni konular

Geri
Üst