KPSS 2012 Lisans

istanbulda bir yere atanmak için kaç puan gereklidir sizce?
 
Sınavdan yüksek bir puan aldım. İstanbul'da hangi kurumları önerirsiniz?

kpds yok.
 
89 Nete, 85 puan geldi. Atanma olasılığı nedir? EÜAS düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
89 Nete, 85 puan geldi. Atanma olasılığı nedir? EÜAS düşünüyorum.


2011/2 atamasında (3.atama)Muş,Erzurum 84 le kapattı. 2011/1 atamasında (2.atama) çanakkale 86,7 muğla 86,8 Aydın 85,9 ile kapattı. Alım sayısı azalmaz ise EÜAŞ olur. Ama ilk atama olmaz. ilk atama 90 üzeri olanlar tercih edecektir.
 
89 Nete, 85 puan geldi. Atanma olasılığı nedir? EÜAS düşünüyorum.

2013 ün son atamalarında şansın var, "en çok merak edilen şey" konusunda euaş şartları vardı, ona göre tercih etmelisin. Ekleme yapayım o zaman.

"Şimdi ise Eüaş dan bahsedelim:
EÜAŞ, (Elektrik Üretim AŞ)

-399 sayılı kanun hükmünde kararnameye bağlı kit personeli çalışır.

-Elektrik üretim alanında, kamuya ait elektrik santrallarını kapsar.

-Kurumun taşraları demek Santrallardır, santralların avantajı mesleki anlamda işin öğrenilmesini sağlar, dezavantajı ise yerleşim yerlerinden uzak olmaları , ilerde çocuk ve ailenin ihtiyaçları için sıkıntı olabilir. Lojman avantajıda taşrada vardır. Merkezde masa başıdır, Bazıların masa başı çalışanlara ile problemi olsada yine yoğun bir tempo vardır. Avantajı merkezi yer olması her türlü sosyal aktive avantajı vardır. Lakin ilk başlayan mühendisin lojman şansı merkezde yoktur. Kıdem arttıkça avanatajı artar.

-Santralları olduğu yaklaşık türkiyenin her bölgesi diyebiliriz.

-Becayiş vardır.Tayin ise çok zordur.

-Mühendis temmuz 2012 maaşı yaklaşık 2.950-3.000 tl dir (%20 vergi dilimi).Vergi dilimleri %15 le başlar, %27 ile biter. Ocak 2012 3.200 tl diyebiliriz. 6 ayda bir 263 tl banka promosyonu, 3 ayda bir 45 tl sendika ödeneği vardır. Dil tazminatı KPDS A puan türünde maaşın %10, B puan türünde %5 , c de ise %2 maaşa ekenir. Çalışmayan eş için yaklaşık 170 tl, çocuk başınada 30 tl aile yardımı maaşa eklenir. 6. yılı dolduran %2 kıdem farkı alır, bundan sonraki her 6 yılda bir %1 kıdem farkı maaşa eklenir.

-Mühendislerin yükselme durumu vardır. 2 yılda bir görevde yükselme sınavı yapılır. Teknik şef, müdür yardımcısı, müdür sınavla olunur (müdürlük yeni eklendi). Sınav mesleki konular ağırlıklı olmakla beraber, genel kültür vs. konularda vardır.

-Kıdem ücretini maaşta belirttim. Kıdemle birlikte teknik şef , müdür yardımcı gibi ünvanlarda tabiki maaş artışı vardır.

-Taşralarda lojman kolaydır, genel müdürlükte zordur. Genel müdürlükte şube müdürü oldunuz mu, görev tahsisi olarak emekli olana kadar lojman hakkı kazanırsınız.

-Kreşler, misafirhaneler, tatil yerleri kurumun oldukça fazla vardır. Bu gibi yerlerde çok ucuza kalınabilir. Özellikle teknik personelin yurt dışına eğtim amaçlı gezilere katılma ihtimali vardır.
Şu an verebileceğim bilgiler bunlar. Saçma sapan faydasız bilgiler yerine somut bilgilerle konuşmak, gençlere verebileceğimiz en büyük fayda olur.Tabii niyetimiz yardımcı olmak ise...Kaynak:Murat Cengiz Beye teşekkürlerimizi sunarım umarım bize bilgisini paylaştığımız için kızmaz dilekleriyle"
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst