kompanzasyon

karakule

Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
kompanzasyon trafo gücüne göremi yapılmalıdır yoksa kullanılan güce göremi yapılmalıdır
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
karakule ' Alıntı:
kompanzasyon trafo gücüne göremi yapılmalıdır yoksa kullanılan güce göremi yapılmalıdır

Trafo gücüne göre yapılması daha uygundur.Çekilen güç düşükse kompanzasyon kademeleri ayarlanabilir.

Çekilen güce göre yapıldığında,güç artışında kompanzasyon panosunda tadilat yapma zorumluluğu ortaya çıkar.Bazı durumlarda eski panoyu söküp atmak zorunda kalınabilir.

Mantık yürütüldüğünde , trafoyu tesis sahipleri ilerideki muhtemel gelişmeleride göz önüne alarak büyük olmasını arzularlar..

Saygılar..
 
Çok TeŞekkÜr Ederİm Saygilarimi Sunarim
 
kompanzasyon panosu yapılırken hesaplanan kvar ı ve röle kademesini doldurabilmek için kondansatör grupları büyük seçiliyor. Bundan dolayı örnek olarak 400 kva lık bir trafo yazın 2 ay 140 150 klw gücünde geri kalan 10 ay boyunca 20 25 klw olarak çalışıyor. Gruplar büyük seçildiği içinde çekilen küçük akımlarda kondansatör ihtiyacı olduğunda devreye kondansatör alıyor ancak fazla geliyor ve bırakıyor. Bu durumda reaktif ve kapasitf problemi yaşanıyor. Bu srun nasıl çözümlenebilir. Ayrıca sistem dengesiz 3 fazlı fazları dengeleyemiyoruz farklı güçlerde 6 adet trafom var. Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,477
Mesajlar
917,886
Kullanıcılar
450,432
Son üye
malekk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst