kompanzasyon yardım

sekreter

Üye
Katılım
10 Eyl 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar siteye yeni kaydoldum kompanzasynla alakalı bilgi verirmisiniz.bireysel kompanzasyon,merkezi kompanzasyon nedir.?yardımcı olursanız sevinirim..
saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sevgili arkadasım sizin için umarım faydalı olur...
Kompanzasyon Tesis Çeşitleri


PDF İndir - Bilgi İste

Bireysel Kompanzasyon: Bireysel kompanzasyonda reaktif güç kaynağı olan motor, lamba veya transformatör gibi alıcıya paralel bağlı belli güçte kondansatör bağlanarak alıcı tekil kompanze edilir.

Kondansatör alıcı ile beraber devreye girip çıktığından kondansatörü devreye almak için ayrı bir kontrol sistemine gerek yoktur. Fakat alıcı üzerinde kararsız durum meydana gelebilir. Büyük güçlü motor ve balastlı fluoresan armatürlerde kullanılır.



Grup Kompanzasyonu: Aynı kontaktör veya şalter üzerinden devreye girip çıkan yük gruplarının kompanzasyonu yapmak için kullanılır. Bireysel kompanzasyonda olduğu gibi alıcı üzerinde kararsız durumlara sebep olabilir.

Merkezi Kompanzasyon : Merkezi kompanzasyonda, sistem ana panosundan reaktif rölenin kumandasında kompanzasyon işlemi yapılır.





İşletmeler içinde en çok kullanılan kompanzasyon çeşididir. İşletmelerde hiçbir zaman yükler aynı anda devreye girip aynı zamanda aynı güçleri tüketemeyeceği için genelde reaktif güç kompanzasyonu bireysel ve grup kompanzasyon ile sağlanamaz. Alt kademelere kadar inip tek tek veya grup halinde kompanzasyom yapmaktansa tek merkezden kompanzasyon gerek kontrolü gerekse sistem kalitesi için en uygun yöntemdir. Bireysel ve grup kompanzasyonda; kompanzasyon arızası bulmakda zordur.

Merkezi kompanzasyonda; sistem devresinden alınan ölçümler sonucu reaktif kontrol rölesinin kontrolünde kondansatörler teker teker devreye girer veya çıkar.

saygılar
 
sağolun sayın ASİLKAHRAMAN teşekkur ederim. bu yeterli
saygılar
 
sayın sekreter dökümanım var ama nasıl atacağımı bilmiyorum kusura bakmayın..
ama bilen arkadaslar varsa lütfen yardımcı olsun..
saygılar
 
Sn. sekreter,

Umarım işinize yarar, benim çok işime yaradı. ;)


Saygılar
 

Ekli dosyalar

  • Ag Dağıtım Ve Kompanzasyon Panoları.pdf.rar
    5.4 MB · Görüntüleme: 0

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst