Kompanzasyon hakkında bir soru

tüm arkadaşlara saygılarımla,kolaylıklar diliyorum.Federal EV 144 röle iyi yada kötü yanları hakkında bilgisi olan arkadaşlardan ilgi bekliyorum,teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
tüm arkadaşlara saygılarımla,kolaylıklar diliyorum.Federal EV 144 röle iyi yada kötü yanları hakkında bilgisi olan arkadaşlardan ilgi bekliyorum,teşekkür ederim.

Federalin tip ismi easyvar olan rölesi güzel bir röle. Endüktif ve kapasitif çalışma alanında cosfi ayarı yapılabilmesi,RS485 ve RS232 çıkışı olması, toplam 12 kademe üzerinden sistemdeki dengesizliğe göre istenildiği kadar monofaze kondansatör ilave edilebilmesi güzel ancak bunlar yeni nesil rölelerde bulunan standart özelliklerden. Bu röleye mahsus gain fonksiyonu denen olay bu rölenin farklılığını ön plana almakta.
Bu özellik sayesinde 2000/5A akım trafosu bulunan tesiste 10A gibi çok düşük bir değerde bile kompanzasyon yapabilmekte.Rölenin 12 kademe çıkışı 6+6 olarak iki kısma ayrılmış ikinci gruptaki kondansatör güçleri daha düşük Akım trafosu sekonder çıkışı %16 altına indiğinde ikinci 6'lı grubu devreye sokan röle çekmekte ve çok daha hassas bir kompanzasyon yapmak mümkün olmakta. Yeni bir ürün olduğu için piyasadan herhangi olumsuz bir durum feedback'i gelmedi.Bence güzel bir ürün.
 
Çalıştığım fabrika vardiyalı sistemden, sadece hafta içi ( 08 - 18 ) çalışmaya geçti.Haliyle Kompanzasyonda yapılan güç hesaplarında sapmalar meydana geliyor.Mesela hafta içi 08 - 18 saatleri arası reaktif %08 , kapasitif %02,8 iken yine hafta içi 18 -08 saatleri arası reaktif %20 , kapasitif %02 oluyor.
Hafta sonu ise oranlar reaktif %40 kapasitif %02,6 oluyor.
Problemli olan 2 kondansatör grubum var onları değiştireceğim ama onun haricinde yapmam gereken ne olabilir.?
Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

R.G.K.Rölesi Merlin Gerin VarLogic R12
 
Sn.katip41,Federal Elektrik'in Easyvar rölesi mükemmel bir röledir.Federal benim herzaman desteklediğim yerli kalitemizdir.Ama size bir tüyom olacak.Easyvar rölenin mimarı Elektropan Firmasındadır.Aynı röleyi Elektropan markası ile yarı fiyata temin edebilirsiniz.
 
Sn.Baronist,öncelik ile röleyi 3 faz akım trafolu olan bir model ile değiştirmeniz gerekiyor.Ekteki resimde şemasından da görüldüğü üzere varlogic NR12 1 faz kontrollü bir röledir.Yeni röleniz bütün fazları ölçeceğinden kondansatör güçleriniz ile ilgili olarakta size yol gösterecektir.Ben size Elektropan EKR-xx,Tense,Kael varkombi rölelerini öneririm.
 

Ekli dosyalar

  • varlogic nr12.JPG
    varlogic nr12.JPG
    66.6 KB · Görüntüleme: 17
Sn. tknsyn bilgi için teşekkür ederim.
Peki fiyat konusunda bana bir ön bilgi verebilirmisiniz?
en azından piyasada araştırırken rakamların altı ve üstü hakkında bilgimiz olsun..
 
Sn. Baronist, yükün çok az olduğu durumlarda elbette oranlar farklı çıkacaktır. Bu, fatura bazında sizi cezaya düşürmüyorsa veya oranlarda (fatura bazında) sınır değerler zorlanmıyorsa birşey yapmanıza gerek kalmayabilir. Yoksa sn. tknsyn'in de dediği gibi rölenin değişmesi de gerekebilir, kademelerede düzenlemede.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst