kompç panosu yapmam gerekiyor?

aydoğan

Üye
Katılım
6 Ara 2006
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar komp. hakkında pek bilgim yok. çalışan sistem var inceledim . tesisat basit. motor güçleri yaklaşık 60kw olan bir işletmeye komp. panosu yapmak istiyorum. elimde bir yerden söktüğüm pano var. akım trafoları 100a kompact şalteri kond. reaktif güç kon. rölsi falan var. kurulu düzen pano. yardımcı olursanız sevinirim. hepinize teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Panoyu bağlayıp enerjilendirin.Sorunlarınızı,çıkacak durumlara göre yeniden tartışırız.
 
malzemelerin sağlamlığında emin olmadan pek bişey yapma, kondansatörlerin akımlarını ölçmelisin,olması gerekn değerde mi,kontaktörlerin kontakları yıpranmış olabilir.
 
Panodaki kondansatör güçlerini, röle marka-modelini belirtin. Kontaktörlerin, akım trafosunun/trafolarının sağlamlığından emin olun.
Sonrasında fahri yetiş'in dediği gibi duruma göre bakalım.
 
önce işletmenizi güç anallizinden geçirin sürekli çalışacak sistemleri gece gündüz çalışan sistemler hafta içi işletmenin çalışma durumunu işletmye kurulun sistemdeki fazların bağlı olduğu güçlerin dengeli olup olmadığına baktıktan sonra elindeki malzemeleri kullan çünkü kuracağın sistemlerde bunlur çok önemli
 
tekrar bi toplam kurulu gücü gözden geçir ilaveler olmuş olabilir mevcut kompanzasyon yeterli olmaya bilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,487
Mesajlar
917,991
Kullanıcılar
450,463
Son üye
ePlan0

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst