Kombi petekleri yavaş ısıtıyor, harlayarak yanmıyor

Petekleri temizletip Bakım yaptırın.
ben kombiden anlamam
Sistemde hava olabilir, ama en iyisi servisi aramak,,Garanti devam edıyorsa, zaman geçirmeyın,,
zeybek hocam haklı olabilir banada öle dedilerdi bende oryaı burayı açtım anlamadığımdan yanlış tapaları açmışım döküm bendeki petekler sora tapaları takamadım sonra evi su bastı ..
 
Servis parametrelerinden max alevlenme şiddetini değiştirsem artar mı acaba
 
Ekranda alev işareti var, sıcaklığı 82 dereceye çıkarsamda alevlenme şiddeti artmıyor. Benimde şikayetim bu alevlenme şiddetinin artmaması, Basınç şuan 1.5 bar da.
Dikkatimi çeken nokta, musluk suyunu açtığımda bacadan buhar halde duman çıkarken, petek modunda buharlaşmadan damla damla bacadan aşağı yoğuşma oluyor.

Babamların kombisinde 5 dk içerisinde peteklere el değmiyor. Fakat benimkinde dediğim gibi çok yavaş ısınıyor.
Benim kombide de benzer durum var. 80'C ye getirsem de daima düşük alev ile yanıyor. Dolayısı ile suyun 80'C ye kadar ısınması için geçen süre çok fazla idi. Digital göstergede SERV ECO diye işaretler çıkıyordu.
Alev göstergesi birkaç saniye max olup, sonra yine tek çizgiye düşüyordu.
Nasıl yaptıysam bazı ayarları kurcaladığımda bir ara bu yazılar kaybolmuştu. O zaman kombi yüksek alevle yanmaya başlamıştı. su iyice ısındığı için yeniden tekrar ECO moduna almıştım.
Bu modda kombi yoğuşma öncelikli çalıştığı için en performanslı ısıtmaya yönelik olarak ayarlanmış. Dolayısı ile düşük alev ile dışarı atılacak sıcaklığın en az olması prensibi.
Eğer senin kombi 50'C gibi sıcaklıkta suyu uzun sürede de olsa 50'C ye kadar getirebiliyorsa normal olduğunu düşünüyorum. Ancak ısınan su aynı zamanda da soğuduğu için evdeki sıcaklığın da önemi vardır.
Eğer su dönüşü asla 50'C lere yakın sıcaklığa gelemiyorsa tesisattaki su devridaim miktarı yeterli değil gibi düşünülebilir. Böyle bir durum da varsa sebepleri araştırılabilir.
Bu durum da da, devridaim motoru, peteklerin alt ve üst musluklarındaki ayarlar önemlidir diye düşünüyorum.
 
abi bildiğimden değil bilmediğimden soruyorum kombi 80 derece olurmu yav ? kalorifermi bu ? ne zaman yoğuşacak bu ? 50 den sonra eşanjör lazım deye biliyorum . birde genleşme tankı dayanırmı bu sıcaklığa bilemedim yarın araştıracm..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,757
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst