komşuma elektirik vermek istiyorum? sayaç ayrımı taktırmalı

mirh01

Üye
Katılım
6 Eyl 2015
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
42
komşuma elektirik vermek istiyorum ayrı sayaç taktırılıyor dedi fatırası kendisine çıkacak bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim 40 50 tl lik bir ürün alıp oluyormuş dedi ne kadar doğru ve sağlıklı dır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Komsuma elektrik vericem derken biraz daha acabilirmisiniz?..sizin prizinizi filanmi kullanicak?..eger oyle ise tek fazli suzme sayac almaniz gerekli..fatura ayri olarak cikmaz..ne kadar kwh kullanmis ise birim fiyat uzerinden hesaplayip komsunuzdan bu meblagi her ay almaniz gerekli.
 
Sizin sayacinizin cikisindan yani evin icindeki bi noktadan hat cekilecekse @zbyrblc nin de belirttigi gibi ayri fatura gelmez.siz o sayactan her ay olcum yapip bi tutar cikarirsiniz.
Yok eger sizin sayacin girisinden bi atlama alip bi sayac konulacaksa tedastan izin alinmasi lazim yoksa kacak elektrik olarak kabul edilir ve cezai islem yapilir
 
Bir düzeltmede bulunmak istiyorum sayın @mirh01 burası bir elektrik forumu olduğu için lütfen elektirik yerine elektrik yazmaya özen gösteriniz.
 
evler yakın komşunun evinde elektir yok odamdaki prizden elektrik vermeyi düşünüyorum hafta sonları tatile geliyor ..tek fazlı süzme sayaç ne kadar kwa kullanmış görebilirmiyim bu cihazla
 
evler yakın komşunun evinde elektir yok odamdaki prizden elektrik vermeyi düşünüyorum hafta sonları tatile geliyor ..tek fazlı süzme sayaç ne kadar kwa kullanmış görebilirmiyim bu cihazla

Aktif enerji ölçen herhangi bir cihaz kullanabilirsin. Önerdiğim cihaz, aktif sayaç, v.b.

Mesajlarınızda Türkçe imla ve dil bilgisi kurallarına uymaya özen gösteriniz !
 
süzme saç ile aktif sayaç aynı işimi görüyor
 
süzme sayaç ile komşumun sadece ne kadar elektik harcadığını görebilirim kaç kwa kullandı vs öylemi ? o zaman isteediğim budur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,329
Mesajlar
916,735
Kullanıcılar
450,171
Son üye
sadullah karabulut

Yeni konular

Geri
Üst