delimollaoglu
Üye
sevgili ustalar konuyu yanlış yere açtımsa özür dilerim. elimde kollu yem öğütücü var. buna motor bağlamak istiyorum ama nasıl bir motor olmalı matkapla denedim olmadı ne önerirsiniz.
sevgili ustalar konuyu yanlış yere açtımsa özür dilerim. elimde kollu yem öğütücü var. buna motor bağlamak istiyorum ama nasıl bir motor olmalı matkapla denedim olmadı ne önerirsiniz.
Merhaba.Bu makinanın miline bağlı kolla çevirme kısmının uzunluğunu siz örneğin 35-40 cm. yerine 15-20 cm. lik bir kolla çevirmeye kalksanız belki makine bu işlevini hiç yapamayacak veya siz çevirmekte çok da zorlanmış bulunacaksınız.Bu basit örneği vermek istememin nedeni de,bu türden makina üzerinde yapılacak bu tadilatların kestirme,"yaklaşık hesap/güç seçimi" yerine sn.cncaraştırma’nın da açıkça belirttiği gibi,önce mekanik hesaplarının çok detaylı bir dizaynı,en sonunda da gerekli motor gücü (kW)’nün emniyet payıyla arttırılmış olarak da seçimidir.
sayın bayraklı bu ara işlerim dolayısı ile foruma giremedim özür dilerim mesajı yemi gördüm google de aratın tahıl öğütme diye çıkar bunlar bulgur makinası olarak geçiyor bunlarda farklı elek falan yok kıyam makinası benzeri önünde iki adet dökme pik biri sabit biri hareketli dişli malzeme var değirmen taşı misali ucunda kalınlık ayar vidası var onunla kalınlığı ayarlıyorsunuz un hariç diğerlerini yapıyor.merhabalar,
delimollaoğlu bu kollu değirmeni nereden aldınız?
bir tane almak istiyorum. aradım ama bulamadım.
teşekkür ederim şimdiden.
birde bu değirmende çektiğimiz buğday v.b tahılların büyüklüğü hangi ebatta çıkıyor?
değişik ebatta çekme aparatları varmı?