Kesime başlandığında spindle motorunun otomatik çalıştırılması

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
48
Arkadaşlar,
Start'a basıldığı anda spindle'ın otomatik başlaması ve takım değiştirmek üzere program durakladığında spindle'ın da otomatik durdurulması için süreç nasıl işliyor?

M3: start spindle
M5: stop spindle

Bu kodların g-code içinde bulunması gerekiyor mu? Veya Mach3'ün takım değiştirme işi başladığında ve bittiğinde spindle start/stop yapma yeteneği var mı?

Benim SolidCam'den aldığım kodlarda M3/M5 yok. Olması gerekiyorsa post processor'u değiştireceğim.
 
spindle ı kart ile kontrol etmek istiyorsan olmalı çünkü m3 komutu ile spindle başlatıyor kart, m5 ilede kapatıyor. takım değiştirmeyi bilmiyorum ama mutlaka takım değişme esnesında m5 ile kapatıp takım değiştikten sonra m3 ile başlatıyordur.
 
Spindle'ı elle mi başlatıyordun.
Solidcam post processor dosyanı gönderirsen düzenleyip yapabiliriz muhtemelen. Ama defaultda olması lazım gibi geliyor ayarlarda...

En iyisi bırak solid, fusion'a geç. Çünkü onun post processoru javascript. Kedine göre yeni seçenekler değişkenler ekleyebiliyorsun. Mesela ben eğer istersem iş bittikten sonra mach3 macrosuna ihtiyaç duymadan probe konumuna makinayı getiriyorum. 2. cam'in takımını takmak için. hepsi otomatik.



mach3-general-config.jpg
 
SolidCam'e çok alıştım. Belki ilerde.

Anladığım kadarıyla Mach3 takım değiştirme anında M5 gönderip durduruyor ama sonra el ile başlatmak gerekiyor.
 
M3 ve m5 olacak abi
takım değiştirme varsa kodun içinde ayarlardan bu seçeneği seçtiğinde motor durur takımı değiştirir sonra starta basarsın
2017-06-06_18-03-04.png
 
Ben solidcam kullaniyorum ve spindle mach3 start dedigimde otomatik basliyor.. kodlarda m3 m4 m5 var. Takildiginiz yer neresi tam olarak anlayamadim.
 
Yusuf abinin dediğini işaretlersen abi. Solidcamden de gcode alsan mach3 takım değiştirme kodunu görünce safe z yüksekliğine kalkar ve spindleyi durdurur. Sen takımı değiştirirsin istediğin noktadan sıfır alırsın sonra Z eksenini güvenlik için yukatıya alırsın start dediğinde takım değiştirme için durduğu yere gider. Orada bir daha cycle start dedin mi yardırmaya devam :D
 
Dikkat! Makinayı çarpabilirsin. O post processorde mach ile bir ayarı ayarlamazzan iş bittiğinde freze yukarı kalkmadan 0'a gidiyordu.boşta kontrol dersin önce.
 
Ben geçtiğimiz hafta fark ettim ki bendeki post processor aslında başlatma ve durdurma kodlarını ekliyor. Yalnız ters ekliyor. M3 yerine M4 koyuyordu. Ben de post processor dosyasını değiştirip M3 eklemesini sağladım. Şimdi problem yok.

@cevdetfaik haklısın. O processor işin sonunda bir dalma yaptırıyor. Belki @DoremiFa 'nın gösterdiği safe z ayarı işi çözebilir. Çözemezse processor'u değiştirmek gerek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,681
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst