Katodik Koruma Dış Akım Kaynaklı(sorun)

Aslında önemli bir sorun ve konu Abi. Katodik Koruma Mühendisliği şart

Ülkemizin bu konudaki asıl sorunu uzmanlık konusudur. Avrupa ana dalın bir kolunda uzman yetiştirme gayretindeyken bizler mekatronik, elektrik-elektronik gibi bölümler açarak ana dalları ! birleştirmeye çalışıyoruz.
Büyük heveslerle girilen bölümler, bir sürü mezun ve sonu hüsran oluyor !
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yeri geldiği zaman anlatıyorum şimdi de yeri geldi. Kocaelide bir fabrikanın üretim bandında bir arıza oluşuyor fabrikada 20 tane mühendis soruna odaklanıyor 1 hafta 10gün uğraşıyor ama işin içinden çıkamıyor. İngiltereden 22 yaşlarında işin uzmanı bir teknik eleman(Mühendis falanda değil) uçakla gelip o günü sorunu halledip ertesi sabah dönüyor!
 
Bozuk düzende sağlam çark olmazmış Abi.Bizde mühendis, her şeyi yapar.
 
Bozuk düzende sağlam çark olmazmış Abi.

Düzeni bozan elini taşın altına sokmayan bizleriz ! Bu veya başka bir konuda hiç fikirlerinizi üst mercilere ilettiniz mi? yani elle tutulur bir girişimde bulundunuz mu? Bulunmadıysanız eleştirmeyede hakkınız olmaz !
 
Mühendislerde de var Abi. Piyasada ben, mühendis değil tüccarlar görüyorum. Ama yine de düzeni yabana atmamak lazım
 
Yeni iş kuranlarda büyük bir azim oluyor öncelik teknikte oluyor para ikinci planda oluyor. Zaman geçtikçe gözleri açılıyor önce eşitlik oluyor sonrada para ön plana geçiyor, hatta zamanla tekniği kenara itenleride maalesef piyasada bol miktarda görmekteyiz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,670
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst