Kaset tipi klima için kablo kesiti ne olmalı?

Shumahik

Üye
Katılım
30 Mar 2010
Mesajlar
53
Puanları
1
Slm arkadaşlar;Elimde kaset tipi trifaze 4800w bir klima var, iç mekana vaya dış mekana kaçlık kablo çekmeliyim sizce ben 2,5 i uygun buluyorum fakat mimar 4lük kablo kullanmalısınız sizce gerek varmı
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
3 fazlı 48000 BTU klimanın faz başına akımı 8-10 civarındadır. Bu akım için 2,5 mm2 kablo kesiti yeterli olmasına rağmen, nedense üretici firmalar bir üst kesit olan 4x4 mm2 kabloyla dış üniteye besleme çekilmesini istiyorlar. Bana göre 2,5'luk yeter ama garanti ile ilgili sorun yaşamak istemiyorsan, 4'lük çekmen gerekecek.

Bende diğer arkadaşlara sorayım.

Ürüne ait dökümanlarda 4x4 yazarken, yeterli olan 2,5 mm2 kesiti kullanma sonrasında arıza meydana gelse, kablo kesitini ürün kataloğuna göre seçmemek, ürünün garantisini bozar mı bozmaz mı?
 
Bence bu durum biraz firmayla alakalı eğer firma bahane arayacaksa garantiyi bozar. Ben olsam üretici firmanın bahane bulmasına fırsat vermeden 4 lük çekerim.
 
Peki dış üniteden iç üniteye kaçlık kablo çekilmeli...
 
Dış üniteden iç üniteye olan kablolar klima montajına dahil olan kablolar olur. Bununla bereber güç ve kumanda kablosu olarak 2 ayrı kablo çekilmeli ve kesitleri 3x2,5(enerji) ve 4x1,5(kumanda) kablosu kullanılmalıdır. Bazı klimalarda değişik kesitler kullanılması olasıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,858
Kullanıcılar
449,993
Son üye
sedat2727

Yeni konular

Geri
Üst