kapasitif

Şimdi Kardeş önce sakinleş.Kondansatörlerin amperi normalse,kontaktörlerin kontağı yapışmamışsa,röle çıkışlarında ve parametre ayarlarında sorun yoksa,akım trafo polarite yönü ve bağlantısı tamamsa,sistemde harmonik sorunu yoksa bencede ups'te sorun olabilir.Ha tabii ups'in değişmemişse.Saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn mesutelb
Neticede çalışan bir sistem var. Siz elinizdeki yükleri başka bir sayaçta test ederim dediniz. O anki Şebeke değerleri sistemin değerleriyle bir olmayacaktır. Ayrıca bu ölçümü yaparken tüm tüketim değerlerini görebilmek için otomatik kompanzasyon sisteminide devre dışı bırakmanız gerekecek tıpkı diğer bir sayaçla yaptığınız ölçümünüzdeki gibi. Bana hiçte mantıklı gelmedi. Birebir mukayese her zaman daha doğru netice verir.

Yok kardeş ben sadece sayacın doğru ölçüm yapıp yapmadığını ölçüm için yöntem belirttim... Yoksa sistemi analiz etmek değil elbette ...

Daha öncede uyguladım ve hatalı sayaçları %100 tespit ettim...Sallama bişey değil yani...
 
siz 8-10 aydır panomuz iyi çalışıyor diyorsunuz.ama kapasitif te %12 lerde diye ekliyorsunuz.aslında cezada olmamamasına rağmen biz bu oranı iyi bir değer saymıyoruz.sizin panonuz kurulumda gerektiği gibi yapılmadığından,sisteme monofaze yükler takılmadığından,en ufak bir yük dengesizliği sizin endüktif veya kapasitif oranınızı yükseltir.sistemi sürekli eşit yükte tutamazsınız.bu yeni rölelerin 3 fazı kontrol ederek çalışmasının tek sebebide yük eşitliğinin tam sağlanamaması.sisteme monofaze kondansatörler ekleyerek sorununuzu çözebilirsiniz.saatinizin arızalı olduğunu düşünmüyorum.birde işletmeniz kapalıyken ölçüm yaparak monofaze yüklerin birer kademesini o değere göre belirleyiniz.Allah muvaffak etsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst