Kablo makarasındaki yön işaretinin önemi nedir ?

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İngilizler çıkarmıştır ok yönünü.
Herşeyleri ters bize göre.
Görgü kurallarına uyalım bizde. :)
Biz yeraltında makara ile calisilamiyacak yerlere kablo gönderirken ilk önce makaradan kabloyu tamamen boşaltıp zikzak biçiminde bobin haline getiriyoruz . Makarayı sağarkende makarayı yan yatırıp döner bir tabla üzerinde ceviriyoruz . Böylece hem boşalırken gam olmuyor hemde kendi kendine boşalmıyor.
 
roda dediğimiz bir olay var, ben yazacaktım ama arkadaşlar kuralları ve talimatları vermişler. yine de işini bilen kişiler uygun çekme ve dönme kuvveti uygularlarsa kurallar esnetilebilir.
 
Kahrolası saçma sapan prosedürler.
 
Arkadaşlar merhaba

Örnek görselde ahşap kablo makarasinin üzerinde görüldüğü üzre ok işareti var . Bugün kablo çekimi esnasında kontroller geldi ve çekimi okun aksi yönünde yaptığımız için işi durdurdu. Bu Allah'ın belası ok aksi yönde dönünce ne oluyor biri açıklarmı lütfen . Teşekkürler...
İlk aklıma gelen makaradaki ok yönü kablonun sarılma yönüdür. Dolaysıyla çözerken de bu defa makara aynı yönde dönmeye devam eder. Bu arada da kablo mecburen sarılma yönüne ters yönde makaradan açılacaktır, bu da makaranın ok yönünde dönmesi demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst