kablo arızası

stackbyte

Üye
Katılım
28 Eyl 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar iyi günler meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim piyasadada az çok iş yapıyorum bügün ovada sontaj arızasına gittim yani pano arızasına gelen besleme hattı arızalı yer altından geliyor 250m uzunlukta ama kablonun nereden kopuk olduğunu bulamadım.

Daha önceden forumda bir arkadaş ölçü aletini ohm kademesine alıpta kablonun başından ve sonundan ölçüm yapıpta hangi metrede kopuk olduğunu bulabildiğimiz bir formül vardı ama on bulamadım saatlerce foruma bakmama rağmen. Bilen varsa yardımcı olabilir mi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ohm degil diyot ya da buzzer e aliyorsun. sonra kablonun her iki tarafindan olcu aletinin probuna tutuyorsun. nerde kisa devre kesilir ya da gelirse orasi kopuktur, 3 er cm otesinden kesip eklersen temizlenir.
edit 3 degil 1 er cm:)
 
Kardeşim 250metre yer altında kablo bana arızalı metreyi bulup orayı eklemem lazım belirttiğim gibi forumda daha önceden biri yazmıştı bir yerde lazım oldu onundediğini kullandım işe yaramıştı ama şimdi onu kaybettim
 
Kablo yüzeye yakın çekilmişse!Bütün kablo mu kopuk yoksa tek damarımı?gerçi her durumda kopuk olduğunu bildiğin kabloya elektrik ver!Ses ve ışıkla yalıtkanın içindeki kabloda elektrik olduğu sinyalini veren kontrolkalemleri var onlardan bir tane al 10-15 tl ama dediğim gibi kablo yüzeye yakınsa bu sistem çalışır ve kolay bir şekilde bulursun yok kablo derindeyse bu sistem çalışmaz!
 
Yok üstadım onuda denedim kablo 1 metre küsür yer altında kabloda 3*50+25
 
oho bu yontem icin kabloyu cikarip buke buke denemelisin,
bu sekilde ariza tespiti yapamazsin.
 
Fazlardan sadece 1 tanesi mi kopuk?
 
Fazlardan sadece 1 tanesi mi kopuk?
benim anlamadığım kopuk kabloyu ohm değerinden nasıl bulacak kablo zaten kopuk kısa devre varsa kabloda o zaman bulabilir şu metrede kısa devre var diye!ama kısa devre yoksa sizce bulunabilir mi?ohm metre ile?
 
Benim aklıma gelen 50'er metre kese kese deneyin. En mantıklısı bu bence. Gerçi toplamda 5-6 ek olur ama kesin sonuca varabilirsiniz. Ama özel bir cahazı var bulunuyorsa onu bilemem.
Hatta önce 125m olarak 2'ye bölün arızalı kısında 2-3 parçaya bölebilirsiniz.
Fikrim saçma olduysa ustalarımdan özür dilerim.
 
Evet fazın biri yok o dediğiniz cihazları biliyorum 2000 yada 3000 bin dolar gibi birşey yanlız ohm kademesinde kısa devrede ölçüyor olabiliriz kopuk oluncada kapasite yani kondansatör ölçtüğümüz kademede buluyorduk galiba ama tam olarak formülü hatırlamıyorum

Bunun başka bulmak için çözüm yolu yok mu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst