Kaçak akım rolesi

canerten

Paylaşımcı üye
Katılım
23 Ocak 2016
Mesajlar
1,526
Puanları
106
Evimiz çok eski ve elektrik hattı çok eski. Bu sebeple evde ayrı bir Toprak hattı teli yoktu. Toprak ile nötr sanırım birleştirilmiş. (Faz ile Toprak hattını ölçtüğümde 219V görüyorum).

Şimdi ben sadece kendi odama toprak hattı çekip, kaçak akım rolesi takmak istiyorum.Odamın duvarışında bir bakır telle çıkış yapıp hemen dışarıdaki bahçeye topraklama çubuğunu çaktım. Daha sonra odaya gelen elektrik hattına Faz ve Nötr hattını odanın içerindeki duvarda bir pano yaparak K.A.R'sini bağladım. Aynı şekilde toprak hattını da buradaki panoya aldım.

Toprak için tüm eve yeni hat çekebilmem veya kaçak akım rolesi taa en girişe takabilmem mümkün değil. Bu şekilde bağlarsam en azından kendi odamdaki sorunu çözmüş olur muyum?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kendi odn icin cözersin bu sekilde sıkıntı olmaz ama hatın basına yani ana girisede kck akım rölesini baglıya bilirsin kendi odani sadece topraklasan yeterli kacak akim geneli korur.

Sent from my LG-H735 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Bir elektrikçi bana taa sıfırlama yapılmadan önce, sigortadan önce bir kablo ile odana kadar hat çekmelisin. Daha sonra bunun toprağına da dışarıda getirdiğin toprağı getirmelisin dedi. Anlayamadım?
 
Bahsettiğim şekilde bağlantıları yaptım. Fakat toprak bağlantısının işe yarayıp yaramadığından emin olamıyorum. Toprak hattının çalıştığından nasıl emin olabilirim?
 
10 watlık bir ampulü,faz ve toprak hatlarına
değdirdiğinizde kaçak akım açıyorsa,işiniz
tamam demektir.
 
Nötr ile toprak arasını küçük bir telle temas ettirip toprağın çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin.
 
Ettirdiğimde kaçak akım rolesinin atması mı gerekiyor?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst