Kaç Kva jeneretor gerekli

iki tane makina, insan, araba, asansör her neyse iki tane var atıyorum ikiside 100 kw iş üretebiliyorlar birine 100 kw yük bindiriyorsun birine 75 kw yük bindiriyorsun sizce hangisi çabuk yaşlanır ikisi de günde sekiz saat full çalışıyor karar sizin sadece ben kendi fikrimi söyledim

demek istediğim tam anlaşılmadı sanki
Alternator de aşınacak olan ne ? Rotor rulmanları mı ? Dizel motor kısmında asinacak olan ne ? Piston segmanları mı yoksa krank ve egzantrik yatakları mı ? Bunların hiçbirinin yük durumu ile bir bağlantısı yok . Yipranicak diye büyük generator seçme muhabbeti kusura bakmayın ama balon muhabbet .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
güzel insan yanılıyorsam düzelt lütfen. jeneratör = fosil yakıtlı motor + alternatör, sanırım burası doğru.
alternatör= sabit devirde sabit voltajda ve hz değerinde elektrik üretir. (teknik değerleri geçtim) bu da motorun sabit devirde çalışması gerekliliğini oluşturur. birde gücü karşılama oranı var üretim için ve hiç bir üretici tam güçte çalışan bir makineden/ motordan alternatörü döndürmez. geriye kalan motor / alternatör ömür / yakıt / Bakım giderlerini siz hayal edin sonra 6,5 Hp gücü olan bir motor neden 3 kW enerji verir diye kabaca bir hesap yapın
Ekli dosyayı görüntüle 94789
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2023-01-18-20-29-58-836_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-01-18-20-29-58-836_com.android.chrome.jpg
    162.2 KB · Görüntüleme: 10
evet benim, konu ile ilgili alaka bulamadım. ben hala %30 kuralı bana pahalı gelse bile uyar ve kullanırım.
burada anlatmak istediğin nedir? evet alaylı bir tamirciyim, hesap kitap bilmem. ama tamirciyim hem de 47 yaşından sonra öğrendim.
 
evet benim, konu ile ilgili alaka bulamadım. ben hala %30 kuralı bana pahalı gelse bile uyar ve kullanırım.
burada anlatmak istediğin nedir? evet alaylı bir tamirciyim, hesap kitap bilmem. ama tamirciyim hem de 47 yaşından sonra öğrendim.
Büyük iyidir baba . Büyükler için nasir yapmaz , küçükler için seneye küçük gelmez .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst