küçük kılima

Dostum uzun derkenki kastım evet 24 saattir. Ve bir klimayı alırken kullanım klavuzunda 24 saatten uzun çalıştırmayın yada günde bir saat dinlendirin diye bir ibare gördünüzmü????? Soruyorum...

Dönüş hattının buzlanma sebebi ;

1- Gaz şarjı sorunu ( fazla gaz var ise dönüşe likit gelir ve buzlanmaya neden olur. Düşük gaz buzlanmaya neden olur.. )
2- Evaporatörünüzden yeteri kadar hava geçmezse malum yine emişe likit gelir ve buzlanma yapar ( filtre tıkalı yada fan arızası gibi )
3- Örneklersem server odaları ups odaları gibi yaz kış soğutma konumunda çalışan cihazlarda klasik sistemlerde kondenzasyon kontrol özelliği yoksa kondenser basıncının düşmesi ( kış çalışmasında çünkü dış ortam sıcaklıgı cihazın dizayn edilen sıcaklıklarından düşük olması ) emiş basıncınıda düşürür ve buda karlanmaya neden olur.

kolay gelsin iyi çalışmalar...


sorun orda zaten elimizdeki cihaz konfor amaçlı ??? ve 24 saat çalışcakmış gibi dizayn edilmiyor!!

ayrıca yazın dönüş borusu buzlanmış bir cihazın gazımı eksik oluyor ben size kış için soğutma konumunu sormadımki yazın dönüş borusu neden buzlanır ???? madem bu kadar açıklayıcı konuşuyorsunuz 12.000 btu bir cihaz neden yazın dönüş borusu buzlanır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst