Kök Hücre Hangi İşlevi Görür?

bariser83

Üye
Katılım
9 Ocak 2008
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
40
Yüksek gerilim de kök hücersi kullanılırmı ve yahut kullanılan kök hücresi hangi işlevi görür yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşklr...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
KÖK hücre, TEDAŞ veya benzeri dağıtım kurumlarının, enerji dağıtım ve ölçüm yaptığı binalardır.
 
KÖK ün açılımı kesici Ölçü Kabini dir.eğer bir binada kesici ve ayırıcılarla işlem yapılıyorsa o binaya kÖK diyebiliriz.
 
Sn.112 nin fikrine katılıyorum.İşlevi şudur;Orta gerilim enerji dağıtımında branşmanlarda ,koruma ve kumanda işine yarar.Arıza gelen fiderin AA ve toprak röleleri çalışarak kesiciyi açtırır.Arızalı fider devre dışı bırakılarak.Enerjinin diğer fiderlerde sürekliliği sağlanır.Kırsal kesimde bir de tekrar kapama röleleri bulunur.Bunlar kuş çarpılması gibi geçici kısa devrelerden sonra fiderin enerjilendirilmesi içindir.
 
sn.tknsyn arkadaşım verdiğin bilgeler için tşkr ederim ama fiderin ne işlevi gördüğünü tam olarak bilemiyorum..
 
Arkadaş, fider nedir sorusuna cevap vermeye çalışayım.Fransızcadan literatürümüze girmiş bir kelimedir.Hatta yanında kardeşleri disjonktör ve seksiyoner de vardır.(kesici ve ayırıcı)Fider çıkış anlamına gelir.AG ile bezerlik kurarsak linye anlamına gelir.OG enerji dağıtımında bir anahtarlama elemanı(kesici veya yük ayırıcı) hemen yakınındaki bir trafoyu besliyorsa buna trafo koruma hücresi denir.Yok eğer uzaktaki bir trafo veya trafoları beslemek üzere havai hat veya XLPE kablolu hat ile çıkış yapıyorsa bunada fider denir.
Zamanında ülkemiz elektrifikasyonuna yön verenler çeşitli sosyolojik,psikolojik ve siyasi nedenler ile böyle basit şeylerin dahi Türkçe karşılığını kullanmayarak angutluk yapmışlar.Şimdilerde disjonktör yerine kesici tam olarak oturmuş.Seksiyoner yerine ayırıcı %90 oturmuş.Fider yerine çıkış %40 oturmuş durumdadır.(angut=bir tür kuştur)
 
Otoprodüktör fideri nedir kardeş, birde santral tek hat şema projelerinde üçgün şekil içinde E harfi sembolü neyi ifade ediyor birde kablo kesitlerinin yanında küçük ş harfi var, bunlar neyi ifade ediyor bilginiz varmı. Farklı konular ama bir ricam daha olacak tı L-4, L-2 , K-4 tipi direkler ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim.
 
otoprodüktor fiderleri enerji üretimi yapan santrallerin ürettikleri enerjiyi teias yada tedas baralarına vermeleri için tahsis edilmiş fiderlerdir. Söyleki dogalgaz yada termik santral yada son zamanda çöp santralleri v.b . gibi üretim santrallerinde üretilen enerji enterkonnekte sisteme 154kV yada 34.5 kV olarak verilir. 154 kV trafo merkezlerinde yada dagıtım merkezlerinde bu otoplara ait fiderlerede otop fiderleri denilir. K harfi kafes direkler için N nihayet direkleri için kullanılır daha cok . 380 kV sistemde A,B, gibi harflerle temsil edilen direkler vardır Bunların hepsinin kendine gore ozellikleri bulunmaktadır.
İndiri merkez : genellikle 154 kv' u 34.5 kV dönüştüren şalt merkezlerdir. Bunlara aynı zamanda trafo merkezidde denilmektedir.
Dagıtım Merkezi : içerisinde trafo olmayan 34.5 kV fider cıkıslarının oldugu merkezdir.
Kök : yani kesici ölçü kabini genellikle kırsal kesimlerde olan bir kac fiderden olusan kücük merkezlerdir.
 
KÖK e Kısa mesefeden saplama iyi olur girdi çıktımı iyi olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,558
Mesajlar
918,557
Kullanıcılar
450,556
Son üye
ewrg

Yeni konular

Geri
Üst