JOG çalışma nedir?

Jog çalışan cihazları sadece kendi gördü sanıyor arkadaş herhalde. :)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sürücü GUI'si üzerinde basılı tuttuğumda motor dönüyor, çektiğimde ise motor duruyor. Peki ben bu işi bir kumanda yardımıyla dışardan yapan var mı? GUI'ye bağlanmadan ve sürücü üzerindeki okları kullanmadan bir tuşa bastığında hareket edecek, çektiğinde ise duracak.
 
Jog çalıştırma
Sürücü üzerinde veya makina üzerinde jog butonu olur
Bu butonu basılı tuttuğnuz sürece döner
jog butonunun amacı gözlem- ayar
örnek:ayar esnasında sıkışmaların önlenmesi ve ürün akışı takibi
 
pantacio bence sen saçmalıyorsun. Arkadaşların yorumunda herhangi bir problem yok. Saygılı davranmanı tavsiye ederim. Burası mesleki yardımlaşma platformu. Eksik yazılmış olabilir. Sen fazla biliyorsan katkı yapabilirsin. Mesela benim baştaki yorumum joq çalışmayı kavramsal olarak açıkladım. Bu sürücüden sürücüye değişebilir. Sen yazında joq çalışmayı anlatmıyorsun ki.
Sürücü parametrelerinde start-stop veya joq çalışma şekillerini kendi isteğine göre ayarlayabilirsin. Arkadaş zaten joq çalışmanın ne anlama geldiğini soruyor. joq çalışma hızı yok max limite gelemez diye yazan mı var? Sonuçta joq sürücülerde hali hazırda bir hız aralığını hemen uygulamak için düşünülmüş kullanıcı dostu bir özellikdir. Senin yazdığın kanunlar içerisinde çalışması gerekmiyor zaten.

Aynen katılıyorum
Jog çalışma cıhaza göre işlevleri değişkenlik gösterebilir.
Cıhazın çalışma prensibine ve özelliklerine göre değişir.
Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,448
Mesajlar
917,686
Kullanıcılar
450,388
Son üye
ozkanhatira

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst