Jeneratör Yerleşim Planı

zerkan

Üye
Katılım
15 Ara 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar;

Jeneratörün bir bodruma ya da bodrum katı olmayan bir odaya yerleşimde kullanılan oda boyutları, egzos çıkış boyutu ve yüksekliği, havalandırma pencerelerinin ve kapının özellikleri ve ebatları internette ve emo kitabının arkasında teknik bilgilerde yer alıyor.

mesala şurada: http://www.emo.org.tr/ekler/2b5e92f61b6de92_ek.doc?tipi=34&turu=X&sube=0

Benim sormak istediğim açık alanlara jeneratör yerleştirilmesi konusu. jeneratör izolasyon kabinleri genelde ses izolasyonunu sağlamak üzere dizayn ediliyor. jeneratörü de binaya yerleştirmek söz konusu değil. ortalama kış sıcaklığı -10'larda seyreden bir alanda jeneratörü soğuktan muhafaza etmek düşünülmesi gereken bir şey midir? antifriz yeterli midir? sıcaktan korumak için geliştirilen tüm pencere boytları, kapı ölçüleri gibi özellikler geliştirilirlen soğuğa karşı bir önlem yok mudur?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Orta ve büyük güçlü jeneratörlerde motor gövdesini sıcak tutmak için radyatör suyuna ısıtıcı bağlanır ve bunun kantrolü termostat ile yapılır.Mevsim şartlarına göre termostatın ayarı değiştirilerek motor devamlı sıcak tutulur.
 
jeneratörleri her zaman soğuktan korumak gerekir, antifirz yeterli değildir. yoksa jeneratör soğuk ortamda çalışmaz. Orta ve büyük güçlü jeneratörlerde oonur arkadaşın dediği gibi motor gövdesini sıcak tutmak için radyatör suyuna ısıtıcı bağlanır. mevsim durumlarına göre de ısıtıcı devreden çıkartılır.
 
arkadaşlara katılıyorum. generatorlerin makine kısımlarına crankcase heater genelikle bağlıdır. birde alternator kısmına anti-condensate heater bağlanması lazımdır. buda firmalarda original olarak donatılmıştır. sadece sizin bu sistemi panele bağlamanız lazımdır. bir röle ile generator start edildikten sonra heateri off edecek şekilde dizayn edilebilir. faydası ise sıcak veya nemli ortamlarda alternatorun içişnde oluşam yoğuşum suyunu sargılar arasına girmesini engelerek sargılarda herhangi bir yanma olmasını engelemektir.genelikle pano beslemesine bağlı olarak 220v 1kw olarak dizayn edilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst